×

Nyheter

Studenttidningen tipsar om studieplatser på KAU

Foto: Disa Molin

I år välkomnar Karlstads Universitet 16000 nya studenter. Här kommer tips på de hetaste pluggställena som vi hoppas nya och även gamla studenter kan få nytta av.

En bra plats att studera på är en viktig förutsättning för att klara av sina studier. I hemmiljön finns ofta distraktioner och andra störande faktorer. Det kan även kännas ensamt att sitta i en mindre studentlägenhet och studera själv. Karlstads universitet har anordnat många olika studieplatser åt eleverna så att de ska ha bra förutsättningar för att lyckas med studierna.

Studiemiljö i hus 1D
Foto: Disa Molin

I samtliga hus på Karlstad Universitet finns trevliga studiemiljöer. 1D huset finns bord och bekväma stolar längs korridoren och på övervåningen finns mikro som är händig för en lunchpaus. Även i hus 5 och 9 finns trevliga studieytor. 

Grupprum finns på flera ställen på universitet. Antal platser varierar och de flesta finns i biblioteket men det finns både bokningsbara och drop-in rum i andra hus. Boka gärna grupprum några dagar i förväg för garanterad plats. Bokning görs på KAUs hemsida. 

Biblioteket på KAU
Foto: Disa Molin

Biblioteket är en bra plats för att få studiero. Det finns 1200 läsplatser fördelade på 4 olika plan. Stör du dig på mycket ljud finns tysta avdelningen längst ner på plan 1. Läsesalen på plan 2 (markplan) har längst öppettider. Något att ha i åtanke är att vara på plats innan klockan 10 för att säkra en studieplats. Senare på eftermiddagen finns det även fler platser i biblioteket. Behöver du plugga även på helger har läsesalen på universitetet öppet mellan 08:00-20:00.

KAU city
Foto: Karlstads Universitet

För er som bor i centrala Karlstad eller har en längre resväg till KAU finns andra alternativ. KAU city erbjuder studenter möjlighet att studera i centrala Karlstad. Lokalen ligger på Drottninggatan 5. För att få tillträde till lokalen, som erbjuder mötesrum samt 60 studieplatser, är det enda som behövs ett kau-ID. Det finns en live-räknare på KAUs hemsida som visar antal studenter på plats. Du kan även boka grupprum på KAU city, detta gör du på KAUs hemsida. Öppettiderna är måndag till fredag från klockan 08.00 till 20.00. Vi på studenttidningen önskar nya som gamla studenter en bra hösttermin 2022!

Detta är en nyhetsartikel. Läs mer om hur Karlstads studenttidnings journalistiska arbete här.

Toppnyheter