×

Campus

Engagera dig! Studenttidningen tipsar om jobbmöjligheter på KAU

Foto:

Har du tid över, kanske känner ett sug efter något mer än läroböcker och föreläsningar, är du nyfiken på hur du kan engagera dig inom Karlstad Universitet parallellt med dina studier? Nedan tipsar studenttidningen om hur du kan förgylla din studietid på olika sätt.

Studentambassadör

Som ambassadör representerar du Karlstads Universitet på bland annat mässor, i skolor och under studiebesök. Du kan till exempel föreläsa, deltaga under besöksdagar som anordnas av Karlstads Universitet eller hjälpa till inför terminsstart.

Du som blir utvald till ambassadör kommer under slutet av oktober genomgå en utbildning. När du gått utbildningen är det fritt fram att börja anmäla sig till de olika uppdrag och jobb som finns. För dessa uppdrag utgår lön, reseersättning samt logi om detta behövs. 

Under höstterminen öppnar ansökningen upp och du som är utåtriktad, social och gillar att resa uppmanas söka tjänsten. Läs mer om hur du blir studentambassadör här!

Examenshögtid

I samband med examenshögtiderna har du som student möjlighet att söka uppdrag som bland annat marskalk och garderobiär. En studentmarskalks uppgift är bland annat att hälsa gäster välkomna före ceremonierna och visa dem till rätt plats, hänvisa studenter upp på scen och hjälpa till med utdelningen av examensäpplet. I uppdraget ingår även att vara värd och ta emot gäster till middagen på Karlstad CCC och sitter placerade med gästerna till bords.

Vid höstens högtid rekryterades även personal för granskning av vaccinationsintyg.

Är du intresserad av att engagera dig under examenshögtiderna? Anmäl ditt intresse till examenshogtid@kau.se och ta del av mer information.

Anteckningsstödjare

Dela med dig av dina anteckningar från föreläsningarna till en medstudent. Du gör stor skillnad och får ett mindre arvode för jobbet. Inför varje läsårsstart har du möjlighet att ansöka tjänsten på Riktat Pedagogiskt Stöd, håll utkik på kau.se.

Fadder åt en utbytesstudent

Ta chansen att få internationella vänner för livet och bli fadder åt en utbytesstudent. Under en till två veckor innan utbildningsstart är det ditt jobb att hjälpa utbytesstudenten hitta rätt när de kommer till Sverige. Det kan till exempel handla om att fixa de praktiska sakerna man som student behöver så som busskort, telefonkort eller hur man tar sig runt i kollektivtrafiken. Därefter är ditt jobb att finnas tillhands om studenten behöver hjälp med något. Tillsammans med din faddergrupp hittar ni på olika roliga saker och deltar tillsammans vid universitetets olika aktiviteter.

Sista ansökningsdag inför höstterminen är 30 april, samt 20 november för vårterminen. Låter fadder-uppdraget spännande? Ansök här!

Bli mentor åt en annan student

Som mentor åt en annan student arbetar du 1–2 timmar i veckan som rådgivare och ger stöd. Du behöver inga särskilda ämneskunskaper utan kommer långt med dina egna erfarenheter av dina egna studier. Du får en nyttig erfarenhet och lön för arbetet.

Du kommer få en mentorshandbok med tydliga och konkreta råd för hur ni kan strukturera upp mentorsstödet. Mentorskoordination finns även att tillgå som stöd.

Intresserad? Maila stodentstod@kau.se för mer information, eller kika här för att läsa mer.

Hotspot

Bli en del av projektgruppen för Hotspot-mässan. Varje år rekryteras studenter till en projektgrupp som ansvarar och genomför mässan. Som medarbetare har du möjlighet att arbeta inom någon av de tre arbetsgrupperna; marknad, sälj och mässa. Hotspots syften är att du som student på Karlstads universitet ska få delta i projekt likt arbetslivets, och ger möjlighet för utställare och studenter att nätverka med varandra.

Via Hotspot kan du även arbeta som värd för de utställande företagen på mässan. Som värd hjälper du din tilldelade utställare att ställa ordning montern, hjälpa till med innehållet och bevaka besökare. Klicka här för att läsa mer om Hotspots värdrekrytering.

Studentkåren

I studentkåren kan du engagera dig på många olika sätt. Här kan du till exempel gå med i någon av de olika utbildnings eller intresseföreningarna, starta egen förening, skriva för Karlstads studenttidning eller bli studentrepresentatör. Du kan även bli en del av kårstyrelsen där några av uppgifterna är att genomföra organisationsstrategin och handlingsplanen, besluta om anställningar på studentkårens kansli och ha personalansvar för de anställda. Läs mer om hur du kan engagera dig i Karlstad Studentkår.

Studenttidningen

Karlstads studenttidning är Karlstad Studentkårs tidning som lyfter frågor som berör, roar och informerar studenter. 

Är du bra på att skriva, kanske har ett intresse för nyhetsmedier eller är en riktigt skarp fotograf. Då kanske det är du som ska arbeta på Karlstads Studenttidning. På studenttidningen arbetar engagerade frivilliga studenter tillsammans med en förtroendevald chefredaktör. Studenttidningen söker ständigt nya medarbetare, skicka in din ansökan genom att kontakta redaktionen på redaktion@studenttidning.se.

Studentrepresentation

Som studentrepresentatör ansvarar du för att föra fram studenternas åsikter i bland annat universitetets styrelser, råd och nämnder. Den viktigaste uppgiften är att arbeta för att universitetets utbildningar ska hålla högsta kvalitet. Att vara studentrepresentant är både meriterande, utvecklande och kontaktskapande. Dessutom utgår ett arvode på vissa poster.

I maj kommer rekryteringen öppna inför kommande läsår, låter det intressant? Kika vidare här.

Projekt Näktergalen – Bli mentor för grundskoleelever

Du som student på Karlstads Universitet har möjlighet att, oavsett program du studerar, bli mentor för en grundskoleelev. Du får 1–3 elever tilldelade dig där du fungerar som en förebild och träffar eleverna var tredje vecka mellan oktober/november till maj.

Detta är en unik chans att träna viktiga förmågor och vinna värdefulla kompetenser – ledarskap, problemlösning, värderingsförmåga, självkännedom och empatisk förmåga.

Projekt Näktergalen har sedan 2016 funnits i Karlstad och hittills har 103 studenter deltagit i projektet.

Klicka här för att komma till ansökan.

Clear River Racing

Clear River Racing är både ett projekt och ett racingteam. Formula Student är ett årligt projekt där studenter från olika universitet runt om i världen bygger ensitsiga formulabilar från grunden och tävlar mot varandra. Karlstads universitets team, Clear River Racing, består av sju projektgrupper där du som student kan arbeta.

Vid projektets slut ska studenterna ha producerat en Formula Student bil som är tävlingsklar för Formula Student Netherlands på Assen Circuit i Nederländerna och ytterligare tävlingar. Läs mer här!

CRE8

Vill du vara med om en otroligt spännande och lärorik utmaning som utvecklar din entreprenöriella förmåga och ger dig värdefulla arbetslivskontakter? CRE8® utvecklar din förmåga att lösa problem tillsammans med andra studenter, och du får arbeta med ett skarpt uppdrag direkt från en forskare, ett företag eller offentlig sektor. Tävlingen startar med en pitchutbildning, grupperna får sedan ett case och pitchar den till en utnämnd jury. Dagen avslutas med prisutdelning och du går därifrån med värdefulla kontakter och erfarenheter. Håll utkik efter kommande tävlingsomgångar på denna sida.

Detta är en nyhetsartikel. Läs mer om hur Karlstads studenttidnings journalistiska arbete här.

Toppnyheter