Jobba med Karlstads studenttidning

Karlstads studenttidning söker ständigt nya medarbetare till redaktionen. Ta chansen att fylla på ditt CV med intressanta och givande uppdrag vid sidan av dina studier och förgyll din studietid. Hur mycket tid det tar – det avgör du.

På Karlstads studenttidning finns flera olika arbetsroller. Det krävs ingen formell kompetens eller utbildning, även om detta givetvis är meriterande. Arbetet med Karlstads studenttidning är ideellt och görs på frivillig basis.

Reporter
Som reporter skriver du journalistiska uppdrag, intervjuar personer till artiklar och reportage. Vilka jobb som görs bygger på vad redaktionen fördelar internt, men som reporter har du också utrymme att undersöka ämnen eller problem du själv finner intressant. Vi ser helst att du har ett intresse för att formulera skriftliga texter och är van vid att arbeta mot en utsatt tidsram.

Redaktör till sociala medier
Som redaktör för sociala medier ansvarar du för tidningens sociala-medier plattformar. I dagsläget gäller det Instagram och Facebook. I uppdraget ingår att publicera bilder, producera rörligt material och journalistiskt skrivande på sociala medier. Uppdraget går även ut på att hantera och svara på inkommande kommentarer och meddelanden. Meriterande är erfarenhet av digital marknadsföring och ett kreativt synsätt på att nå ut med studenttidningen via sociala medier.

Fotograf
Som fotograf samarbetar du med reportrarna och gör de fotojobb som ingår i texterna i Karlstads studenttidning. Arbetet är mycket fritt och vi ser helst att du har erfarenhet av systemkamera samt av bildredigeringsprogrammet Adobe Photoshop.

Opinionsredaktör
Som opinionsredaktör arbetar du med tidningens opinionssidor, tar emot insändare och debattartiklar. Som opinionsredaktör bidrar du även till att sprida artiklarna vidare för att få svar från de som berörs av debattinlägg eller insändare för att få en levande debatt.

Kulturredaktör
Som kulturredaktör ansvarar du för kultursektionen på studenttidning.se. I uppdraget ingår att bevaka kultur och nöje i Karlstad samt runt om i Värmland för nyheter som är av intresse för studenter. För uppdraget som kulturredaktör ser vi gärna att du har erfarenhet av nyhetsvärdering, journalistiskt skrivande samt är van vid ett hektiskt arbetstempo och att arbeta självständigt.

Skicka intresseanmälan


    Toppnyheter