×

Campus

”Medlemmarna ville verkligen att vi skulle äta surströmming”

Foto: Denny Jansson

Hallå där… Sandra Hellgren, ordförande för studentföreningen SEKE, som i år är en av flera föreningar som samlar in pengar till Musikhjälpen.

Förra året samlade föreningen in så mycket pengar att föreningens styrelse tvingades äta surströmming.

Hur kommer det sig att SEKE har en bössa i årets Musikhjälpen?
– Vi vill vara med och göra skillnad och känner att årets tema, ”sex är inte ett vapen”, är väldigt viktigt att lyfta och stötta. Vi är en stor förening, och med tillräckligt många som bidrar med lite så kan vi lyckas samla ihop väldigt mycket.

Förra året hade ni en hel del olika utmaningar som föreningens styrelse skulle göra om insamlingen nådde olika nivåer. Vad har ni för utmaningar i år?
– Ja precis, vi tyckte att lite utmaningar kan vara kul för att engagera föreningen. Förra året hade vi bland annat att vi skulle kasta gräddtårta på styrelsemedlemmar, och det har vi även med som en aktivitet i år. Efter förra årets insamling fick vår skattmästare gå runt klädd som Peach under en dag när vi nådde 2 000 kronor, och styrelsen åt surströmming vid 5 000 kronor.

Sandra Hellgren är ordförande för utbildningsföreningen SEKE. Foto: Denny Jansson

– I år bjuder vi på fika när vi samlat in 1 000 kronor, håller ett luciatåg när vi samlat in 2 000 kronor och vid 2 500 kronor går vår sexmästare runt, utklädd som en ren under en hel dag. Vid 3 500 kronor färgar ordförande för PR-utskottet håret i valfri färg, vid 4 000 kronor kastas det tårta och vid 6 000 kronor anordnar en gratis kväll på Caps för våra medlemmar.

Vår sexmästare ska gå utklädd som en ren under en dag vid 2500 och vår ordförande för PR-utskottet ska färga håret i valfri färg vid 3500 kr!

Hur mycket hoppas ni samla in i år? 
– Våra medlemmar ville verkligen att vi skulle äta surströmming förra året, så då nådde vi 5 350 kronor och vi hoppas såklart kunna samla in ännu mer i år.

Vad har ni fått för reaktioner från föreningens medlemmar?
– Förra året var vi överraskade över hur mycket vi lyckades samla in. Många vill bidra men tar inte tag i det så vi vill tro att vi hjälper till att motivera våra medlemmar till att bidra.

Blir det en fortsättning nästa år?
– Vi upplever att många uppskattar vårt engagemang så vi kommer absolut försöka införa bössan som en tradition!

Vad har ni mer på gång inom föreningen framöver?
– Vi ska tillsammans med studentföreningarna KarlEkon och Spex hålla i en futsalsturnering söndagen den 15 december där alla pengar går till Musikhjälpen. Det känns som ett väldigt roligt och givande sätt att få Karlstads studenter att bidra till musikhjälpens insamling.

Detta är en nyhetsartikel. Läs mer om hur Karlstads studenttidnings journalistiska arbete här.

Toppnyheter