×

Campus

Nu startar granskningen av juridik, skatterätt och rättsvetenskap

Foto: Pixabay
Förra veckan gick startskottet för kvalitetsgranskningen av examen inom juridik, skatterätt och rättsvetenskap. Granskningen är ett samarbete mellan Karlstads universitet, Linnéuniversitetet och Mittuniversitetet.

Kvalitetsgranskningen är en del av det så kallade Treklöversamarbetet där de tre ingående lärosätena regelbundet granskar de utbildningar som inte granskas av Univeritetskanslersämbetet, UKÄ.

En regelbunden kvalitetsgranskning av utbildningarna är ett av kraven inom de europeiska området för högre utbildning och en del av Karlstads universitets kvalitetspolicy.

Förra torsdagen startade kvalitetsgranskningen av utbildningar som leder till examen inom juridik, skatterätt och rättsvetenskap.

– I Karlstad omfattas juristprogrammet, rättsvetenskapliga programmet, magisterprogrammet i skatterätt och alla de fristående kurser som leder till examina inom området. Nu har gruppen ett gediget arbete framför sig med att granska studenternas självständiga arbete, uppsatser, och på ämnet arbetar man med en självvärdering, berättar Anders Hultqvist, professor i finansrätt på Handelshögskolan vid Karlstads universitet, och fortsätter:

– Längre fram i maj blir det platsbesök för att intervjua studenter och lärare. I september räknar vi med att rapporten är klar.

Detta är en nyhetsartikel. Läs mer om hur Karlstads studenttidnings journalistiska arbete här.

Toppnyheter