×

Campus

Nytt program i datavetenskap i höst

Foto: Pixabay
I höst startar ett nytt kandidatprogram i datavetenskap som riktar sig till den som är intresserad av datavetenskap, men som inte vill läsa fysik, matematik eller elektroteknik.

Det nya programmet som startar i höst har 30 platser och innehåller inga kurser i fysik eller elektronik. Det gör att programmet utmärker sig jämfört med ingenjörsutbildningarna.

– Vi har skräddarsytt programmet för de som läst Natur- och Teknikprogrammen på gymnasiet. Vi tar till vara på mattekunskaperna därifrån och läser inte så mycket mer matte, bara det nödvändigaste. Det här är ett renodlat program för den dataintresserade, säger programledaren för det nya programmet, Tobias Pulls.

Under programmets tredje år finns möjlighet för studenterna att välja fördjupningsområden där det finns stor valmöjlighet mellan de olika kurserna.

– Man kan exempelvis läsa om hur man gör datasystem användarvänliga, eller fördjupa sig inom datakommunikation, cybersäkerhet eller mjukvaruutveckling, vilket är områden som vi forskar om på Karlstads universitet, säger Tobias Pulls.

Detta är en nyhetsartikel. Läs mer om hur Karlstads studenttidnings journalistiska arbete här.

Toppnyheter