×

Kultur, Studentliv

GUIDE: Dit kan du åka på weekendresa som fattig student

Foto: Canva

Ska du behöva skippa weekendresorna bara för att du blivit student? Svaret är nej. För oss som vill hålla kvar i vardagslyxen och kunna åka iväg på en weekend mitt i terminen kommer här tre billigare alternativ för en helg ifrån plugg och vardagen som du sent kommer att glömma:

1. Oslo

Oslo, en storstad cirka tre timmar från Karlstad som har allt från bra shopping till ett roligt uteliv. Här kan du gå längs Karl Johansgatan bland hundratals affärer, för att sedan ladda om och tillbringa kvällen och natten bland Oslos stora utbud av barer och klubbar. För dig som inte är en festprisse finns även andra trevliga alternativ. En populär attraktion i Oslo är deras flytande bastu. Här kan man basta, ta dopp i havet från flotten samt njuta av Oslos vyer från flotten som åker runt i Oslofjorden. 

Tips på klubbar/barer i Oslo: Megazone Oslo, Posthallen Drinkhub, Eight Rooftop Bar, Pier 42

Transport: Bussbiljetter, tur och retur (fredag till söndag) kostar 370 kronor per person. Bussen går från Karlstads busstation direkt till Oslos centrum.

Boende: 1 100 kronor per person. Det finns hotell och lägenheter att boka centralt. Man kan utan konstigheter boka för den dryga tusenlappen, per person, för två nätter.

Studentrabatt: Mecenat ger 15% rabatt på utvalda hotell om du bokar via Booking.

Totalpris: 1 470 kronor per person exklusive mat och dryck för hela helgen.

Nackdelar: Trots att resan i sig inte kommer kosta dig en massa, är staden rätt så dyr. Vårt tips är att ni sparar en extra peng att kunna ta med sig ifall detta blir ert nästa resmål.

2. Loka Brunn

Spa Loka Brunn, ligger cirka 1 timme och 15 minuter från Karlstad. Här kan du avnjuta en avkopplande helg utan pluggstress. Här ingår lunch, trerättersmiddag, frukost, spaéntre, tillgång till gym och boende. 

När du ändå är där så kan du besöka den kända Loka Salong och dricka direkt från det friska och rena källvattnet som enligt gammal sägnen ger en styrka och kraft. Du har även Kurortsmuseum där man kan ta en titt tillbaka på Loka Brunns historia.

Transport: Buss tar du från Karlstads busstation (kostar runt hundralappen) till Karlskoga, där du behöver byta till en buss som går direkt till Loka Brunn spa (om du inte har möjlighet att ta bil).

Totalpris: 2 450 kronor per person (fredag till lördag), exklusive bussbiljett.

3. Baltic Queen

Om du någonsin har velat åka ut till havs är Tallinkryssningen Baltic Queen ett perfekt alternativ. På båten kan du göra allt från att ta ett dopp i polen på relax- och bastuavdelningen, till att äta på flertal restauranger. När kvällen tittar fram kan du även besöka kryssningens barer och klubb, och dansa fram till morgontimmarna. Bokar du rätt datum så kan de även vara stand-up på baren Sea Pub.

Transport: Båten avgår från Stockholm och är tillbaka igen efter ett par dagar. Själva kryssningen tar runt 17 timmar för att nå sin destination. Om du kör på denna resa har du även chans att tillbringa tid i vår huvudstad.

Totalpris: Cirka 2 500 kronor för fyra personer i en hytt (inklusive cirka 500 kronor för tåg tur och retur).

Detta är en nyhetsartikel. Läs mer om hur Karlstads studenttidnings journalistiska arbete här.

Toppnyheter