×

Kultur

”Ingen vet om det blir mål – men oftast blir det ju det”

Filip Hjalmarsson, Hjalmar Hardestam och Björn Schröder improviserar i USA:s flaggans färger. Foto: Maria Jansson
Hallå där... Hjalmar Hardestam, student på Karlstads universitet, som i kväll står på Scalateaterns scen och deltar i "Improvision song contest".

Karlstads studenttidning har tidigare berättat om Hjalmar Hardestam, student på Karlstads universitet, som vid sidan av sina studier i sociologi och psykologi har ett stort intresse för improvisationsteater. I kväll, fredag, är han en av dem som är med och tävlar i Dramaverkets ”Improvision Song Contest”, som arrangeras för tredje året i rad på Scalateatern i Karlstad.

Hjalmar Hardestam. Foto: Denny Jansson

Vad är Improvision Song Contest?
– Det är en improviserad schlagerfestival där publiken bestämmer namn på artist, låttitel och vinnare.

Hur går det till?
– Vi har samlat åtta improvisatörer, ett band, dansare och tekniker. Varje artist drar en lapp med sitt bidrag och sen improviserar vi. Efter åtta bidrag får publiken ta paus och fundera över två som ska gå vidare till final. Övriga får en andra chans. I slutet kommer publiken att rösta om vem de vill skicka till finalen i Göteborg.

Vad kan hända under Improvisiton Song Contest?
– Det kan bli allt från countryballad till rockdänga. Ingen vet förrän vi börjar. Vi inspireras av namnet på artisten och låttiteln, och gör något av det. Det är både roligt och läskigt att improvisera så många tillsammans. Och det är det som är charmen.

Vad har du för förhoppningar inför fredagens föreställning?
– Att publiken ska känna att de blir överraskade, glada och engagerade.

Är det inte lite läskigt att köra improvisionsteater inför ett fullsatt Scalateatern och dessutom tävla?
– Självklart. Jag tror vem som helst får ett ångestpåslag i känslan av att stå inför en fullsatt salong och utan förberedelser. Men det är lite som sport: vi går in som ett lag och skickar runt bollen till varandra. Ingen vet om det blir mål – men oftast blir det ju det.

Detta är en nyhetsartikel. Läs mer om hur Karlstads studenttidnings journalistiska arbete här.

Toppnyheter