×

Kultur

Studenttidningen testar Pepa deli: ”En prisvärd kombination av café och restaurang”

Foto: Emil Franzén

Personality, Environment, Playful, Affordable – det är ledorden för Karlstadkrögarnas nyöppnade, studentvänliga café, bar och restaurang Pepa deli vid Stora torget.

– Visionen är att skapa en så lugn och härlig miljö som möjligt, säger Johan Borg, en av delägarna i restaurangen.

Pepa deli öppnade upp dörrarna till lokalen i början av september. Det nya konceptet vill locka en bred målgrupp som passar alla slags plånböcker.

På menyn erbjuds allt från allergivänliga till vegetariska alternativ.

”Instagramvänligt”

– Det finns ett behov av att nå ut på sociala medier. Maten vi serverar är instagramvänlig vilket utgör stora delar av hur vi producerat konceptet för matlagningen. Vi försöker pusha oss mot studenter genom prisvänlig mat, block, pennor och snabbladdare, säger Johan Borg.

”Kommer bli en kedja så småningom”

– Under dagtid vill vi utstråla lugnets oas. Man ska kunna slå sig ner och avnjuta en god matbit samtidigt som man ges tid att studera. På kvällstid höjer vi upp volymen på högtalarna och det är den perfekta miljön för en AW med kollegor eller klasskamrater. Pepa deli kommer att bli en kedja så småningom eftersom det är en prisvärd kombination av café och restaurang, säger delägare Johan Borg.

Hangover Ben

Hangover Ben

Pris: 145 kronor.

Innehåll: Pocherat ägg, hickory bacon, spenat och hollandaise på English muffin.

Betyg: Recensenterna oense. Bacon-älskarna ger betyget 4/5, de andra 2/5.

Kommentar: En godare variant på favoritmackan hemma. Bra tillagat ägg och passar den som uppskattar och tycker om bacon.

You Sexy Thing och Avo Sandwish

You Sexy Thing

Pris: 65 kr.

Innehåll: Acaibär, granola och krämig youghurt.

Betyg: 4/5.

Kommentar: Flera av recensenterna tyckte att det var den godaste smoothie-bowlen de ätit. Krämig och fruktig med många överraskande smaker.

Avo Sandwish

Pris: 125 kr.

Innehåll: Avokado, färskost, pocherat ägg, örter och chiliflakes på rostat surdegsbröd.

Betyg: 4/5.

Kommentar: En perfekt avokadomacka med lagomt mycket hetta. Bra kombination av många element där smakerna gifter sig fint med varandra.

American Pancakes

American Pancakes

Pris: 55 kr.

Innehåll: Fluffiga amerikanska pannkakor där du själv väljer till innehållet som önskas. Det finns allt från nutella till hjortronsylt och prisklassen per topping sträcker sig från 15 till 25 kr.

Betyg: 4,5/5.

Kommentar: Samtliga recensenter var överens om att det var något av det godaste de ätit i pannkaksväg. Goda bär som topping.

– Inte ens i USA smakar det såhär bra, säger Emma Holmberg, en av recensenterna.

Shrimp Party och Nacho Business

Shrimp Party

Pris: 139 kr.

Innehåll: Räkor, citron, chili, rostad vitlök, sushiris, picklad rödkål, mango, gurka, sojabönor, rostad pumpa och rostad sötpotatis.

Betyg: 4/5.

Kommentar: Välgjord bowl – som en sallad på ett lite roligare sätt. En perfekt lunch med härliga smakkombinationer. Vissa hade önskat mer räkor och lite mindre sötpotatis.

– Shrimp party? More like sweet potato party, säger Betiel Embaie, en av recensenterna och skrattar.

Nacho Business

Pris: 125 kr.

Innehåll: Vegofärs, cheddarsås, tomat- och chilisalsa, crème fraiche och jalapeños toppad med ruccola.

Betyg: 3/5.

Kommentar: En god, klassisk nachotallrik med pluspoäng för jalapeños som smakhöjare. Inget som sticker ut bland de andra rätterna som recensenterna ätit, men definitivt en god och mättande lunch.

Los Pollos, Gamberetti och Pinsa Bologna.

Los Pollos

Pris: 135 kr.

Innehåll: Grillad kyckling, bacon, parmesancrème, sallad, tomat och rödlök på rostat surdegsbröd.

Betyg: 3,5/5.

Kommentar: Samtliga recensenter var överens om att smörgåsen smakade bra. Vissa tyckte om den mer än andra. Lite skrovmålskänsla över Los Pollos tycker någon.

– Som en caesarsallad fast på en macka, säger recensenten Emma Persson.

Gamberetti

Pris: 159 kr.

Innehåll: Vannameiräkor, vitlök, citron, grädde och chili.

Betyg: 4/5.

Kommentar: Syrlig och krämig pasta med en touch av hetta. Goda jätteräkor som dessutom är fångade på ett miljövänligt sätt – pluspoäng. Svingod.

Pinsa Bologna

Pris: 145 kr.

Innehåll: San Marzanotomat, tryffelsalami, tunnhyvlade champinjoner och ruccola.

Betyg: 4/5.

Kommentar: Pizza går alltid hem, speciellt till kvällsmat. Mättar magen – perfekt att dela på två personer. Ett säkert kort att välja om man inte kan bestämma sig för vad man vill beställa.

Se mer på TikTok

Det var allt för premiären av Studenttidningens nya serie som vi på redaktionen hoppas kommer uppskattas av våra läsare. Vill ni se mer från besöket på Pepa deli har vi en video ni kan ta del av på vår nystartade TikTok @studenttidning.

Nu efterlyser vi fler tips på vad vi ska testa nästa gång. Hör av er till vår mail redaktion@studenttidning.se, eller DM:a oss på Instagram @studenttidning.

Detta är en nyhetsartikel. Läs mer om hur Karlstads studenttidnings journalistiska arbete här.

Toppnyheter