×

Nyheter

Årets bygge är klart – bilder från releasen

Foto: Betiel Embaie

Bygget är klart. Clear River Racing avtäckte årets bidrag till Formula student förra veckan. I sommar åker teamet till England och tävlar mot universitet från hela världen.

Torsdagens avtäckning lockade många nyfikna till Aula Magna. 33 studenter har under året arbetat med årets racingbil och lagt över 26 000 timmar på arbetet. I juli åker teamet till anrika Silverstone i England och tävlar med sin bil mot universitet från hela världen. Men innan dess åker de till Lund på Nordic Test Event där flertalet nordiska Formula studentlag och har en mindre testtävling där de tillsammans testar sina olika bilar och ger tips, råd och feedback för att kunna finjustera inför England.

Rekryteringen för nästa års team startar så fort tävlingen i England avslutats.

– Många tror att Clear River Racing ”bygger en bil”, men det är så mycket mer än så, säger Caroline Adolfsson Åhs, rådgivare för Formula student. De ritar, konstruerar, finansierar och bygger en bil. De har över 150 samarbetspartners och utöver tekniskt kunnande behöver de kunna presentera och försvara sin affärsmodell om själva byggandet. Ni ser dom i verkstaden, men de har hela världen som arbetsområde och när de är färdiga har de hela världen som potentiell arbetsmarknad. 

Se bilder från releasen här!

Detta är en nyhetsartikel. Läs mer om hur Karlstads studenttidnings journalistiska arbete här.

Toppnyheter