×

Nyheter

Bo Hidén har gått bort

Bo Hidén, tidigare ordförande för Karlstads Studentkår och universitetsråd vid Karlstads universitet, har gått bort efter en tids sjukdom. Karlstads universitet flaggar under måndagen på halv stång.
Bo Hidén

Bo Hidén var en av de engagerade i vägen från högskola till universitet under 1990-talet. Under sina år vid lärosätet hann Hidén arbeta med flera olika områden som ekonomi, planering, visioner, marknadsföring och representerade i många olika sammanhang Karlstads universitet. Förutom i att vara delaktig och en drivande för en utveckling av dåvarande högskolan i Karlstad, var Hidén även engagerad i samarbetet med det omgivande samhället samt med kontakter till Norge.

– Envishet och beslutskraft är två egenskaper som jag direkt tänker på när jag minns Bo Hidén, säger Thomas Blom, prorektor vid Karlstads universitet och fortsätter:

– Han hade ett hjärta av guld och en genuin omtanke om människor och var visionär och strategisk med en osviklig integritet.

Bo Hidén började sin karriär vid lärosätet som student vid universitetsfilialen i Karlstad 1967 och gick i pension 2006 och hade då varit både ordförande för Karlstad Studentkår samt universitetsråd.

Detta är en nyhetsartikel. Läs mer om hur Karlstads studenttidnings journalistiska arbete här.

Toppnyheter