×

Nyheter

En kväll svår att glömma – Vårbalen 2022

Från vänster: Caroline Lindgren, Emma Häggström, Linnea Fosselius & Anna Larsson Foto: Vårbalen 2022
Bra att veta

När och vart?

Den 25 Maj på Nöjesfabriken, klockan: 17:30

Vad kommer ske?

Kvällen startar med ett mingel som därefter fortsätter i en  tre-rätters middag. Kvällen dansas ut på dansgolvet på verket.

Den 25 maj smäller det, äntligen är det dags för handels vårbal igen. Alla som har tagit examen från handelshögskolan på Karlstad universitet sedan 2019 är välkomna. Projektledarna för årets bal är taggade till max och det går rykten om att det blir en kväll man inte glömmer i första taget. 

Fullfart från att dörrarna öppnas tills de stängs för natten

Vårbalen anordnas årligen för Handelshögskolans studenter som tagit examen, men på grund av pandemin har den inte kunnat genomföras sedan 2019. Eftersom balen inte har genomförts på några år är därav alla studenter som tar eller har tagit examen välkomna för att fira ordentligt. De som anordnar balen är studenter på Handelshögskolan där man ansöker till projektledare. I år är det fyra tjejer som går andra året tursimvetenskapsprogrammet, Anna Larsson, Caroline Lindgren, Emma Häggström och Linnea Fosselius, till sin hjälp har de även en projektgrupp. Det har varit mycket planering och även fast att gruppen startade i början av februari med planeringen. 

– Det är mycket som tar mer tid än vad man tror det ska gör, beskriver projektledarna för vårbalen.

Enligt projektledarna själva har helheten av planeringen gått bra, de berättar också att det har hänt att de har gått händelserna i förväg vissa gånger. Tjejerna förklarar att de i början kollade på vilka dekorationer och hur allt ska se ut under själva balen, men insåg rätt snabbt att de måste börja med planeringen och hur allt ska fungera för att få ett bra slutresultat. Förväntningarna inför kvällen är höga och projektledarna är jättetaggade inför kvällen. Förhoppningen är även den att alla gäster kommer att bjudas på en kväll de sent kommer glömma. De beskriver även att de vill att kvällen ska bli det sista firandet för studenterna innan de ger sig ut i arbetslivet. En kväll med mycket skratt, god mat, underhållning och dans. 

Detta är en nyhetsartikel. Läs mer om hur Karlstads studenttidnings journalistiska arbete här.

Toppnyheter