×

Nyheter

Examenshögtid

Foto: @karlstadsuniversitet

När man äntligen har gått klart sina universitetsstudier ska det givetvis firas. Karlstads universitet erbjuder studenterna som tagit examen här att delta i en examensceremoni. 

Alla studenter som tagit examen på KAU är välkomna att delta i ceremonin. Man måste anmäla sig i förväg för att få delta. Examenshögtid sker två gånger om året, i maj och november med undantag för sjuksköterskestudenterna som har en egen ceremoni i juni och januari. Det sker vanligtvis sex olika ceremonier på hösten och tre på våren, detta då fler studenter tar examen på hösten. Det är kommunikationsavdelningen samt marknad & evenemang som sköter projektledningen.

Helena Björkman som är projektledare och evenemangskoordinator förklarar för studenttidningen hur ceremonin går till.

Foto: @karlstadsuniversitet

”Under de högtidliga ceremonierna i Aula Magna får studenterna gå fram på scenen och ta emot en ceremonigåva i form av ett vackert glasäpple, format av glaskonstnär Ragnar Klenell, medan deras namn läses upp. Ceremonierna innehåller också tal från universitetets representanter samt från Karlstad kommun. Vi har också musikinslag från Musikhögskolan Ingesund och körerna CMB och Söt Likör.”

Studenterna får bjuda in tre gäster var till ceremonin. Det finns inget krav på att delta i ceremonin direkt efter man gått klart sina studier utan man kan välja att delta vid en examenshögtid längre fram. 

Våren 2022 examen blev extra speciell förklarar Helena.

”I helgen hade vi för första gången med dansinslag från dansstudenter här på KAU, vilket blev lyckat!” 

Efter varje ceremoni bjuder Kau och Karlstads kommun samtliga på fika i Transformum.  Vill man senare ha ett examensbevis så skickas detta digitalt när man ansöker om det på Mitt KAU.

Detta är en nyhetsartikel. Läs mer om hur Karlstads studenttidnings journalistiska arbete här.

Toppnyheter