×

Nyheter

Fler förstahandssökande till program på Karlstads universitet

Foto: Pressbild från Karlstads universitet

Allt fler sökande väljer Karlstads universitet som sitt förstahandsval inför vårterminen 2024. Antalet har ökat med sju procent. Tre program visar sig vara mer populära än andra.  

– Vi är glada att vi har många sökande, säger programledare Anita Ward i ett pressmeddelande.

Karlstads universitet erbjuder program med start antingen på hösten eller våren. Den 16 oktober stängdes ansökan inför vårens kurser. Bland alternativen fanns tre nya program: master i psykologi med inriktning framtid och global överlevnad, yrkeslärarprogrammet och magisterprogram i projektledning. 

Masterprogrammet i psykologi lockade totalt 127 personer varav 62 förstahandssökande.

– Fantastiskt! Vi ligger helt rätt i tiden för att dra igång den här utbildningen med fokus på hållbarhet ur ett psykologiskt perspektiv. Det är verkligen jätteroligt med så många sökande, säger programledare Anki Nordmarker.

Karlstads universitet har i många år erbjudit Yrkeslärarprogrammet. Anita Ward tror att ökningen beror på att tidigare studenter varit nöjda med utbildningen och universitetet. 

– Vi är glada att vi har många sökande, eftersom det är en oerhörd brist på yrkeslärare, säger hon.

Även magisterprogrammet i projektledningen blir allt mer populär. Sedan förra året har det skett en 21 procentig ökning. I år sökte 605 totalt, varav 320 var i första hand. 

Detta är en nyhetsartikel. Läs mer om hur Karlstads studenttidnings journalistiska arbete här.

Toppnyheter