×

Nyheter

 Fler studenter på gymmet efter nyår

Foto:

Centralt på skolans område, i hus 3D ligger Nordic Wellness Campus, ett gym som är populärt bland universitetets studenter. Efter nyår har det skett en märkbar ökning på antalet personer som tränar. Carina och Alva arbetar på plats och berättar om anledningen till detta.

Ökningen beror inte på det mest självklara, att folk har valt nyårslöften och kommit fram till att ta tag i träningen. På Nordic Wellnes Campus beror ökningen på att studenterna kommer tillbaka till Karlstad efter ledighet och tentaplugg. På grund av att en stor del av kunderna består av just studenter berättar Carina och Alva att det märks tydligt när det händer mycket på skolan, då är det mindre folk på gymmet. 

-Vi kan nästan gissa oss fram till när det exempelvis är tentaperioder, festperioder eller ledighet på universitetet, berättar dem. 

Efter nyår beror ökningen på medlemmar som kommer tillbaka efter julledighet och tentaplugg. Däremot är det även en del nya medlemmar som signar upp sig lagom till det nya året, kanske är det något nyårslöfte som tas tag i, men även en del nya studenter som startat sin studietid nu i januari och signar upp sig på sitt nya gym i sin nya stad.

Campusgymmet följer inte det “vanliga” gym-flödet

Carina och Alva avslutar med att berätta att just denna Nordic Wellnes inte följer den ”vanliga” följden kring hur det brukar se ut på gym, just på grund av att det är mycket studenter. Inte bara när det handlar om nya medlemmar efter nyår, men också när det gäller vilka tider det är mest folk och perioder där det är mer eller mindre ruljans. De berättar att det är bra med folk hela tiden, med en hyfsat jämn ström över dagen, till skillnad från många andra gym när det märks tydligt på mängden folk att det är lunch eller att folk precis har slutat jobbet. Studenter har ett mer flytande schema och har tid att gymma över dygnets alla timmar. Dessutom märks det tydligt att det är färre folk under högtider och ledighet, troligtvis på grund av att många studenter reser hem till familjen.

Detta är en nyhetsartikel. Läs mer om hur Karlstads studenttidnings journalistiska arbete här.

Toppnyheter