×

Nyheter

Handelshögskolans dag: “En möjlighet för studenter och företag att träffa varandra”

Foto:

Torsdagen den 10 november kommer Handelshögskolans dag att hållas för alla studenter och allmänheten på Karlstads universitet. Dagen kommer vara fullspäckad med intressanta föreläsningar som ligger i linje med årets tema, “Digitalisering och ny teknik för en hållbar omställning”.
Denna dag ger en bredare förståelse för vad som pågår i näringslivet, säger Caroline Camén, årets moderator för eventet.

Handelshögskolans dag är ett årligt event och varje år planeras eventet efter ett nytt tema. Temat för årets event är “Digitalisering och ny teknik för en hållbar omställning”, dels för att digitaliseringen ligger i tiden samt för att det är ett aktuellt ämne som påverkar många, berättar Jonathan Strandlund, kommunikatör på universitetet. 

– När det gäller hållbarhets kopplingen så är det något som Handelshögskolan alltid arbetat med. 

Eventet började planeras redan tidigt i höst och på torsdag är det dags för eventet att äga rum. Torsdagen mellan klockan 13.00-16.00 i Lagerlöf samt Transforum på Karlstads universitet kommer eventet att hållas. På agendan står David Ståhlberg, Jan Gulliksen och Sana Rouis Skandrani som ska hålla varsin föreläsning som är kopplat till årets tema. 

Dagen kommer starta med att Camén inleder eventet och sedan kommer prefekten att prata, därefter kommer David Ståhlberg tala om 5 Nycklar till ett Hållbart Innovationsklimat, Jan Gulliksen prata om Digitalisering för hållbar omställning av universitets-och högskolesektorn och Sana Rouis Skandrani kommer att föreläsa om Digitalization for sustainable networking with developing countries. Mellan föreläsningarna kommer även fikapauser att hållas – ett perfekt tillfälle att knyta kontakter och ställa frågor till företag, alumner, personal på universitet och andra i näringslivet.

– I år kommer vi köra eventet live, det vill säga inte digifysiskt då vi har möjlighet att träffas på plats på universitet, berättar Carolina Camén. 

Det är inte Caméns första år som moderator för Handelshögskolans dag. Camén har varit moderator under ett flertal år men i år ska hon få hålla eventet fysiskt. 

– När eventet börjar närma sig, så brukar jag läsa på lite om föreläsarna och vad de gör. Sedan brukar jag konstruera några frågor till föreläsarna. Efter det brukar jag planera vad jag ska säga för inledning och avslutning och hur jag ska binda ihop dagen. Jag förbereder mig så att det ska bli en så bra och trevlig dag som möjligt.

De senaste åren har eventet skett digitalt. Föregående år hölls dagen digifysiskt, då några befann sig på plats och några digitalt. Camén berättar att eventet har blivit lyckat varje år, även om eventet har ägt rum digitalt. 

– Det krävs ganska mycket förberedelser för att ett sådant event ska bli lyckat men vi har lärt oss väldigt mycket under pandemin.Detta är en nyhetsartikel. Läs mer om hur Karlstads studenttidnings journalistiska arbete här.

Toppnyheter