×

Nyheter

Hotspot tar igen efter pandemin och tar över universitetet

Foto: Åsa Engström
Alfreds tips till dig som ska gå på mässan:

– Kolla innan vilka företag som kommer, vilka som intresserar dig, läs på och kolla upp var deras bord ligger.

– Ta med ditt CV och en pitch du tränat på.

– Hitta ett problem hos ditt valda företaget och pitcha in en lösning.

– Tänk utanför boxen – företag du tror inte är relevanta för din utbildning kan visst vara det.

Här kan du hitta alla utställare och var de kommer befinna sig under mässan. https://hotspot.kau.se/utstallare/

Den 15 februari anordnas Hotspot för 26:e gången. Över hundra företag har bokat monter och syftet är att du som student ska få en chans att nätverka med företag och möta din framtida arbetsgivare. Alfred Spridzans arbetar i mässgruppen och kommer tillsammans med ett åttital studenter ro den stora jobbmässan i hamn.

Alfred Spridzans arbetar som gruppledare för mässgruppen. I elva månader har han jobbat med planeringen och utförandet av vad som nästa vecka kommer bli den största Hotspot-mässan sedan 2006. Mässan är något som drivs av studenter,detta år är de ett åttiotal som planerar och utför mässan med hjälp av Karlstads universitet. Sammanlagt är 137 montrar bokade av företag i hela Värmland och trycket på att få vara en del av jobbmässan har varit stort.

– Vi försöker även få in de som befinner sig längre bort och kanske även kommer ha en digital monter, säger Alfred.

Förra året fyllde Hotspot-mässan 25 år men på grund av den rådande pandemin anordnades mässan i digitalt format och firandet blev inställt. Nu när mässan är tillbaka i fysisk form tar man igen firandet i år. Under kvällens bankett avsedd för de deltagande företagen och arbetande studenterna hintas det som ett pampigt firande och en hemlig artist.

Mässan kommer nästa vecka breda ut sig över stora delar av universitetet. Bland annat är en del av biblioteket på plan två bokad. Att flytta alla studiebord blir ett projekt i sig.

– Dagen innan kommer vi ha verkstad över hela universitetet, säger Alfred.

Projektet Hotspot har kontor i lokalen intill Gläntan

Vad kan man som student förvänta sig på mässan?
– Självklart att mingla och nätverka med utställarna som kommer, men jag tycker även man ska passa på att vara med på de roliga tävlingarna, säger Alfred.

Hotspot kommer arrangera två tävlingarna. Den ena kommer innebära att man som student skannar en QR-kod på varje utställares bord och betygsätter deras kreativitet av monter, bemötande och give-aways. Därefter sker en utlottning av olika pris så som presentkort på ICA, högtalare, verktygslådor och Nocco-flak. Det kommer även finnas en tipspromenad.

Parera jobb och plugg

Alfreds jobb som gruppledare kommer med en hel del ansvar. Tillsammans med Ximena som är projektledare och Ida som är ledare för marknadsgruppen, utgör de ledningsgruppen för Hotspot. Här planeras alla aktiviteter som behövs göras för att ro mässan i hamn och uppgifterna delegeras ut och leds av gruppledarna.

– Min grupp (mässgruppen) ser inga resultat fören på mässdagen. Det har varit svårt ibland att motivera gruppen när det blir svackor men det har också varit kul, säger Alfred.

Trots att jobbet är roligt menar Alfred att det också är tufft att kombinera med studierna.

– Jag var här klockan sex imorse för att plugga och jobba. Det är inte kämpigt alla dagar men ibland är det tufft, speciellt under tentaperioder, säger Alfred.

Redan i april startar rekryteringen till 2024 års Hotspot-mässa. Även om Alfreds tjänst är arvoderad menar han att erfarenheten av projektet betyder mycket mer.

– Jag har redan fått praktikplats till nästa termin tack vare nätverkandet från Hotspot, säger Alfred.

Detta är en nyhetsartikel. Läs mer om hur Karlstads studenttidnings journalistiska arbete här.

Toppnyheter