×

Insändare, Nyheter

Insändare: Hur är det att ha praktik?

Foto: Iselin Sundberg
Mina tips när du söker praktikplats

Börja fundera vad du vill göra redan nu (såvida det är första terminen som mitt i
utbildningen)

Var ute i god tid. Hör av dig tidigt till dina potentiella praktikplatser och återkom med
uppdateringar om vad som händer och hur du tänker.

Fundera på vad du faktiskt vill göra och vad du brinner för.

Vilket område vill du satsa
på?

Var praktisk genom att välja en praktikplats som kan erbjuda jobb efter du är färdig

Välj två praktikplatser, då har du två gånger så stor chans att få ett jobb

Tjenare!


Mitt namn är Iselin Sundberg och jag går kommunikation och PR på Karlstads Universitet. Jag är 26 år gammal och går nu på min sista termin som även är en fri termin = du får läsa lite vad du vill (så länge det passar programmet). Till min sista termin valde jag att satsa på praktik för att dels få in en fot i yrkeslivet och knyta kontakter, men också för att lära mig så mycket som möjligt genom skarpa uppdrag.


Till min fria termin var jag kluven på vilken praktikplats jag skulle välja – så jag valde två! Jag valde Räddningstjänsten Karlstadsregionen och kommunledningskontoret (KLK) på Karlstad kommun. Under tio veckors tid har jag varit på Räddningstjänsten Karlstadsregionen och har stormtrivts. Jag kom först i kontakt med räddningstjänsten under min fjärde termin då vi arbetade med skarpa case. Jag och min grupp fick då lära känna de härliga människorna i organisationen samtidigt som vi fick insyn i deras verksamhet. Jag blev då väldigt intresserad av att lära mig mer om hur de arbetade med kommunikation, så jag hörde av mig till deras kommunikatör när det var dags att söka praktikplats.


Det var en kille som tidigare gått programmet som fick mig på tanken att söka praktikplats hos kommunen. Efter sin praktik hade han fått ett vikariat hos dem, vilket som var en möjlighet som lockade mig. När det var dags att söka praktikplats skrev jag till kommunikationschefen på KLK. Därefter fick jag komma på en sorts intervju där vi
diskuterade vad jag ville ha ut från min praktik och hur vi skulle kunna lägga upp tiden som jag skulle vara där. Jag började på KLK i måndags, och är väldigt taggad för den fortsatta praktikperioden.

Detta är en nyhetsartikel. Läs mer om hur Karlstads studenttidnings journalistiska arbete här.

Toppnyheter