×

Nyheter

Karlstad vidare i processen – kan bli Årets studenstad 2020

Foto: Visit Karlstad/Wikimedia Commons
Karlstad är en av tre studentstäder som har nominerats till utmärkelsen Årets studentstad och som nu går vidare i processen.

Som Karlstads studenttidning berättat tidigare har Karlstads universitet tillsammans med Karlstads kommun och Karlstad Studentkår bedrivit ett arbete där målet varit att utnämnas till Årets studentstad.

På fredagen stod det klart att Karlstad är en av de tre studentstäder i landet som har gått vidare i nomineringsprocessen, och som således kan få ta emot utmärkelsen som delas ut av Sveriges förenade studentkårer, SFS.

– Jag tycker det är roligt att Karlstads universitet och Karlstad som stad placerar sig i toppen på denna lista. Det är ett bevis på att våra studenter trivs och att vår samverkan med kommunen är på rätt väg, säger Johan Sterte, rektor vid Karlstads universitet, i ett pressmeddelande.

Karlstad tilldelades utmärkelsen 2009 och har efterföljts av bland annat Uppsala, Linköping, Gävle och Halmstad.

– Studenterna är mycket viktiga för Karlstad, vi vill få dem att trivas så bra att de stannar kvar efter att de är klara med sina studier. Därför är det väldigt roligt att vi är topp tre på listan över Sveriges bästa studentstäder, säger Per-Samuel Nisser (M), kommunstyrelsens ordförande, i ett pressmeddelande.

Efter årsskiftet kommer SFS:s jury att besöka de tre städer som nu har gått vidare i nomineringsprocessen, och där den vinnande staden presenteras i början av april nästa år.

Detta är en nyhetsartikel. Läs mer om hur Karlstads studenttidnings journalistiska arbete här.

Toppnyheter