×

Nyheter

Polisen om Paludans möte på Kronoparken: ”Förstår oron”

Foto:

Polisen har beviljat tillstånd för den högerextrema politikern, Rasmus Paludan, att hålla ett valmöte vid Coop i Kronoparkens centrum den 22 juli.

– Vi kommer finnas på plats med flera polisresurser, säger Diana Qudhaib, presstalesperson vid polisen i region Bergslagen.

Rasmus Paludan som är partiledare för det högerextrema och islamkritiska partiet Stram Kurs har tidigare i år besökt olika platser i Sverige som orsakat motdemonstrationer och kravaller. Under händelserna skadades flera personer och civil- och polisbilar sattes i brand. Beslutet om att bevilja Rasmus Paludan tillstånd om allmän sammankomst på Kronoparkens centrum kom på tisdagsförmiddagen.

– Vi förstår att man kan bli orolig mot bakgrund av tidigare händelser. Vi kommer finnas på plats med en stor polisresurs och göra vårt yttersta för att sammankomsten ska gå lugnt och tryggt till, säger Diana Qudhaib.

Valmötet är beviljat att hållas på Signalhornsgatan 11, Kronoparkens centrum. I närområdet finns många studentbostäder.

– Boende i området ska följa polisens anvisningar på plats och eventuella avspärrningar som kan komma att upprättas. Vi har goda förhoppningar om att sammankomsten kommer gå lugnt och tryggt till utan allvarliga ordningsstörningar. Vi kommer finnas på plats med flera polisresurser och vi är i dialog med olika lokala aktörer inför nästa fredag, säger Diana Qudhaib.

Detta är en nyhetsartikel. Läs mer om hur Karlstads studenttidnings journalistiska arbete här.

Toppnyheter