×

Nyheter

Smygstart 2022

Foto: Karlstad Universitet

Grattis till dig som blivit antagen till Karlstad Universitet! Höstterminen på KAU börjar 29/8, fredagen veckan innan erbjuder universitetet en så kallad smygstart för nya studenter som vill bekanta sig på universitetet.

Annelie Berglind
Foto: Karlstad Universitet

-Smygstart anordnas för att nya studenter ska få möjlighet att bekanta sig med universitetet och dess lokaler och funktioner innan terminen börjar, berättar Annelie Berglind som arbetar på studenthälsan. Du kan komma hit och titta, ställa frågor och till exempel leta upp den lokal där du ska vara på måndag eller tisdag.

Utöver detta erbjuds även andra aktiviteter under smygstarten. Det kommer hållas guidade turer för att bekanta sig med universitetet och studentkåren är på plats för att svara på frågor. Studenter har möjlighet att träffa student- och karriärvägledare, och de som behöver extra stöd har även möjlighet att få sina frågor besvarade kring vilket stöd KAU kan erbjuda dem. För elever som behöver råd och hjälp kring akademiskt skrivande kommer det erbjudas tre föreläsningar under smygstart. 

Under sen eftermiddag anordnar KAU en picknik som ger en möjlighet för studenter att bekanta sig med varandra. För mer information och exakta tider som gäller under smygstart, besök Karlstad Universitets hemsida på kau.se.

Detta är en nyhetsartikel. Läs mer om hur Karlstads studenttidnings journalistiska arbete här.

Toppnyheter