×

Nyheter

Student åtalas efter flera hot mot universitetspersonal

Foto: Nina Romanus/Pressbild

I flera års tid ska studenten ha riktat hot mot personal vid en av universitetets institutioner, och i oktober förra året skickade studenten ett mejl om att ”Nästa gång jag kommer så är det inte för att prata”.

Nu ställs den mångårige studenten inför rätta – åtalad för olaga hot mot grupp.

Det var i oktober förra året som studenten, som är mångårig student vid Göteborgs universitet, skickade ett hotfullt mejl via universitetets interna mejlsystem till ett tiotal medarbetare som jobbar på en av av universitetets institutioner.

Studenten ska enligt Göteborgs-Posten bland annat ha skrivit ”Nästa gång jag kommer så är det inte för att prata” i mejlet som skickades till de tiotalet medarbetarna.

Medarbetarna som tog emot mejlet ska enligt Göteborgs-Posten ha tagit mycket illa vid sig, och i förhör har universitetets säkerhetschef uppgett att mejlet bara är ett i leden hot som studenten riktat mot personal på Göteborgs universitet, såväl verbalt som i skrift, de senaste åren.

Efter hotet i oktober upprättades en polisanmälan, den fjärde i raden mot studenten. Till skillnad från de tre tidigare, har polisanmälan för incidenten i oktober också lett till åtal, där studenten nu står åtalad för olaga hot mot grupp. Tidpunkt för rättegång är i nuläget inte fastställd.

Detta är en nyhetsartikel. Läs mer om hur Karlstads studenttidnings journalistiska arbete här.

Toppnyheter