×

Nyheter

Studentvärdar på Karlstads universitet

Foto: Josef Asso

Värdarna bär en gul väst och har som uppdrag att gå runt på universitet och se till att studenter håller avstånd till varandra. Universitet har många studieytor där studenter befinner sig på för att plugga och det är viktigt att se till att de håller avstånd. Karlstads studenttidning har varit i kontakt med Josef Asso som är en av studentvärdarna  på universitetet. 

– Det känns som att vi bidrar till en säkrare miljö att befinna sig på genom att se till att alla håller avstånd till varandra och på så sätt kan vi minska smittspridningen, säger Josef Asso 

Till en början var det nio studenter som började som studentvärdar men med tiden har de blivit fler. Syftet med värdarna var till en början lite oklart för andra studenter men idag känner de flesta igen den gula västen som värdarna har på sig. 

– I början när vi var ett fåtal personer som började så tror jag inte att studenterna hade koll på vad vår roll var men med tiden har det blivit mer uppmärksammat och studenterna har blivit ännu bättre på att lyssna när man säger till, säger Asso. 

Säkerhetschefen på universitetet, Jan Gambring, berättar hur han upplever att det funkar med att ha studentvärdar.

– Jag tycker att det fungerar väldigt bra, vi ser en skillnad på innan vi hade vakter och på nu när vi har vakter. De gör ett bra arbete och de tar seriöst på uppgiften, säger Jan Gambring.

Detta är en nyhetsartikel. Läs mer om hur Karlstads studenttidnings journalistiska arbete här.

Toppnyheter