×

Nyheter

Träffa kårens ordförande!

Foto: Karlstads studentkår

Studenttidningen har träffat Daniel Vamos, han tog över posten som ordförande i det senaste kårvalet. I intervju berättar Daniel lite om sin bakgrund, arbetet som ordförande och vilka frågor han brinner för.

Vem är du?

-Det var en filosofisk fråga, skrattar Daniel. Daniel började arbeta som kårordförande sommaren 2022. Innan han blev vald till kårordförande så har Daniel en bred arbets- och utbildningsbakgrund.

-I grunden är jag bilmekaniker, utbildad fordonselektriker, har även jobbat som lastbilsmekaniker och pluggade miljö i 2 år, nu tog jag studieuppehåll för att bli kårordförande.

Varför sökte du jobbet? 

-Jag sökte posten för att jag är väldigt engagerad, förklarar Daniel.

Daniel berättar att han satt i kårstyrelsen förra året och såg att de då hade lyckats stabilisera upp verksamheten och att det fanns väldigt mycket potential. Han brinner för att göra något stort och gott med organisationen.

Vad är det bästa med att vara ordförande?

-Mycket ansvar och får väldigt mycket erfarenhet. Man blir lyssnad på och att man har en stor bestämmanderätt över universitet vilket är viktigt för att kunna utföra arbetet, säger Daniel. Han hade tidigare i december ett möte med kommunens verksamhetschef, universitetsdirektören och andra högt uppsatta personer i Karlstad. 

-Det känns som inget är omöjligt när man sitter som kårordförande, uttrycker Daniel. Detta menar han är för att andra har inställningen att de bör lyssna på kårordförande. Han älskar att ordförandeposten ger honom makt och möjlighet att påverka och förändra för att göra saker bättre på KAU.

Vad har fokus varit på hittills?

-Att delvis skapa mervärde i organisationen för våra medlemmar, men också att organisera en stabilitet av saker som inte riktigt varit på plats eller haft rutiner, förklarar Daniel.

Kåren har fått ordning på föreningsrum (för möten) och deras förråd, samt skåpförvaring och deras anslagstavlor. Daniel har även prioriterat fler saker som varit viktiga för universitetet och framförallt föreningarna. Anslagstavlorna är ett exempel, han menar att det är en av de viktigaste frågorna för föreningarna.

-Föreningarna skapar gemenskap bland elever, berättar Daniel och de är en viktig del av universitetet.

Är du intresserad av att skapa en förening? Grundkrav och mer information om föreningspolicyn finner du på studentkårens hemsida och de handlägger ärenden löpande.

Detta är en nyhetsartikel. Läs mer om hur Karlstads studenttidnings journalistiska arbete här.

Toppnyheter