×

Studentliv

Kläder får nya ägare på klädbytardagen

Foto: Åsa Engström

Höstens klädbytardag är i full gång i Transforum. Tidigare under veckan har en stor mängd kläder lämnats in, redan timmen efter öppning hade många plagg fått nya ägare.
– Det är ingen byteshandel utan kläderna ska få ett nytt hem, man får ta med sig det man tycker om, säger Daniel Vamos, ordförande på studentkåren och styrelseledamot på Klimatstudenterna.

Under våren arrangerade Klimatstudenterna en klädbytardag som blev en succé, en stor mängd kläder bytte ägare. När höstens datum skulle bokas i Transforum blev det av en händelse på samma dag som Black Friday.

– Det visade sig vara en bra slump. Vi tycker hellre att man ska byta, hyra eller låna i stället för att köpa billiga kläder på Black Friday som man inte behöver, säger Julia, ordförande på Klimatstudenterna.

Matilda var en av dem som besökte klädbytardagen

Lärarstudenten Matilda besöker Transforum tillsammans med sin klasskompis. Båda två har tidigare under veckan lämnat in kläder de inte längre använder till klädbytardagen.

– Det är ett väldigt bra och generöst initiativ, man hittar fina saker, säger Matilda.

Även studenterna Ida och Adam är på plats för att hitta nya kläder till garderoben.
– Jag älskar det, det är så bra, säger Ida, student på visuell kommunikation och design. Vi var här även förra året och hoppas på att det skulle hållas i år igen och blev så glada när vi såg att det skulle bli av.

Ida och Adam uppdaterade sin garderob med nya plagg

Adam instämmer med Ida och uppskattar initiativet.
– Men det verkar som det är mest tjejer som lämnat kläder, det finns inte så mycket killkläder.

Klimatstudenterna arrangerar eventen genom Studentkåren. Intresset för att både lämna och hämta begagnade kläder har varit stort under dagen.
– Det har varit mycket folk här och det är ännu bättre kvalitet på kläderna vi fått in detta år jämfört med förra, säger Julia.

Detta är en nyhetsartikel. Läs mer om hur Karlstads studenttidnings journalistiska arbete här.

Toppnyheter