×

Studentliv

Lärardagen 2022

Foto:

Efter två års väntan är mässan äntligen tillbaka, imorgon 8 april drar lärardagen 2022 i gång. Lärardagen arrangeras av lärarstudenter i samarbete med lärarutbildningen vid Karlstads universitet. Dagen kommer att börja med en invigning i Aula Magna där inbjudna gäster håller invigningstal. 

Tanken med lärardagen är att det ska vara en dag för lärarstudenterna av lärarstudenter, men även att den ska finnas till som en mötesplats där teori och praktik möts. Lärardagen är en arbetsmarknadsdag för lärarstudenter vid Karlstads universitet. Dagen består av föreläsningar men även utställare som finns till för att skapa kontakter. Mässan ska erbjuda både möten med framtida arbetsgivare och även ge spännande och inspirerande föreläsningar.

– Det känns väldigt bra, lite nervöst givetvis då varken jag eller Sanna har anordnat ett projekt i denna storlek innan. Berättar Carolina Jansson, en av projektledarna för dagen. 

Sanna Berglöv och Carolina Jansson Foto: Lärardagen

Sanna Berglöv och Carolina Jansson är årets projektledare. Sanna och Carolina är väldigt förväntansfyllda inför dagen. De berättar att de flesta som kommer, såväl utställare som föreläsare är glada över att äntligen få göra något sådant här igen efter pandemin. De båda två hoppas därför att detta evenemang kan sparka i gång våren ordentligt för alla studenter på universitetet. Carolina beskriver vidare att detta är inte bara en dag för lärarstudenter utan alla är välkomna.

– Våra förväntningar är att det kommer bli en stressig men väldigt rolig dag, säger Carolina och Sanna.

De avslutar även med att säga att de är tacksamma för den projektgrupp som står bakom dem som har hjälpt till att anordna dagen. Men även tacka lärarkanslit och konferensentheten på universitetet som har bidragit med sin tid och råd som har hjälpt till i planerandet.

Detta är en nyhetsartikel. Läs mer om hur Karlstads studenttidnings journalistiska arbete här.

Toppnyheter