×

Studentliv

Tips inför alla hjärtans dag: “Kärlek finns inte bara hos en partner”

Foto: Thi Vo, reporter på Karlstads studenttidning.

Snart är det 14 februari och kärlekens dag. Denna kan man fira på flera olika sätt. Antingen med en partner, vänner eller helt själv. Eller om man vill; inte fira alls. 

För dig som känner dig vilsen kommer här lite vägledning.

Alla hjärtans dag börjar närma sig och restaurangerna blir snabbt fullbokade. Kanske känns det som att alla dina vänner har något planerat inför onsdag, förutom du. Två dagar kvar och du funderar fortfarande på vad det är du ska göra för att fira denna dag.

Därför kommer här några sista minuten-tips att göra på alla hjärtans dag:

Tips 1: Den självständiga singeln

Är man själv och vill göra något lite extra av denna onsdag kan man lätt köra en self-care dag. Kanske har du någon ansiktsmask hemma du kan slänga på, eller varför inte göra en hemmagjord?

Tänd ljus för dig själv och gör det du njuter av mest. Sätt på dig dina mysigaste kläder och din favoritfilm. Fixa lite snacks till dig själv tillsammans med din favoritdryck.

Bättre än så blir det inte. En egen mysdag helt enkelt. Perfekt!

Tips 2: Sista minuten-romantikern

Eller är det så att du har en partner men fortfarande inte hittat något att ge till hen, eller har du inte kommit på något som ni kan göra tillsammans? Helt okej! Ibland behöver det inte kosta mycket, eller något alls. Att visa uppskattning är det som faktiskt spelar roll.

Hitta papper, penna och börja pyssla! Gör det till ett kort där du skriver en fin dikt, eller ger bort en massage eller middag. Dekorera pappret med massa hjärtan och en liten kärleksförklaring. Det finns oändligt med saker man kan skriva eller dekorera med, och jag lovar – din partner kommer gilla det.

Och samma sak här: Är det för sent att boka bord? Laga mat hemma och ha myskväll bara ni två!

Tips 3: Det kärleksfulla kompisgänget

Men kanske är det så att du varken har lust att fira själv, eller har någon partner att fira med. Då kan du och dina vänner styra ihop något kul tillsammans.

Klä er i myskläder eller klä upp er och fixa er tillsammans. Träffas hemma hos någon och gör det ni tycker om. Kanske är det att måla, kolla film eller sjunga karaoke. Bara umgås och ha kul!

Med detta sagt: Kärlek finns inte bara hos en partner, utan också hos en själv och bland vänner. Den finns hela tiden runt omkring oss, så trots att alla hjärtans dag är runt hörnet behöver man inte göra något just den dagen. 

Kärlek kan man fira vilken dag som helst!

Detta är en nyhetsartikel. Läs mer om hur Karlstads studenttidnings journalistiska arbete här.

Toppnyheter