×

Campus

2017 – nytt år med nya utmaningar

Traditionen med nyårslöften härstammar från början från USA, där bland annat forskaren Benjamin Franklin brukade formulera goda löften inför nya år. Som med mycket annat från Amerika, har traditionen även nått Sverige. Syftet med löftena är vanligtvis att göra personliga förbättringar. Vi förhörde oss om vad studenterna på Karlstads universitets har för spännande nyårslöften.
Joakim Karlsson

Mitt löfte är att bestiga en topp i sommar. Jag har tidigare varit på Sveriges högsta berg; Kebnekaise, men nu ska jag ta mig upp på en ny topp. Varför? – För att det både är kul och utmanande.

Foto:
Synne Nyland Husøy

Jag ska bli svensk. Jag är från Norge sedan innan men jag vill söka om svenskt medborgarskap. Jag vill kunna rösta i det svenska valet år 2018 och känna en samhörighet med det svenska folket.

Foto:
Fredric Syrén

Snusandet ska nu minsann upphöra. Att sluta snusa känner jag som ett bra löfte för min del. Det är verkligen onödigt på alla plan, både dåligt för ekonomin, hälsan och tänderna. Jag ska helt enkelt försöka bli fräschare 2017.

Foto:
Elin Gold

År 2017 ska jag börja tänka klimatsmart och vara miljövänlig. Jag ska därav bland annat försöka äta mindre kött och köra mindre bil. Det lär bli en utmaning, men då gör jag något bra för både mig och världen.

Foto:
Michael Thowsen

Jag ska förbättra balansen år 2017. Både stärka den psykiska och fysiska balansen. Att finna en sådan balans är sunt på så många sätt, både i pluggandet men även när jag jobbar. En bra inre och yttre balans kommer ge mig mycket.

Foto:
Felicia Bakir

Jag ska sluta ta fler skitjobb. Mitt löfte är att fokusera på framtiden och välja de vägar som leder mig till drömjobbet. Pengar ska inte vara en anledning till att jobba utan jag är öppen för ideella uppdrag.

Foto:

Toppnyheter