×

Campus

Andre vice talmannen besöker Karlstads universitet

Foto: Anders Löwdin/Sveriges riksdag
Som ett led i riksdagens firande av demokratins genombrott kommer Lotta Johnsson Fornarve, riksdagens andre vice talman, till Karlstads universitet för att bland annat delta i ett seminarium om demokrati.

På fredag deltar Lotta Johnsson Fornarve (V) i ett seminarium på Karlstads universitet i ämnet ”Svensk demokrati i 100 år”, en föreläsning som är öppen för allmänheten och som startar klockan 10:30.

– Riksdagen firar demokratins historiska genombrott, men vi vill också uppmärksamma demokratins möjligheter och utmaningar i dag. Det är hela Sveriges demokrati vi firar och talmannen och vi vice talmän kommer att besöka alla län för att markera att demokratin angår alla och att riksdagen är hela Sveriges riksdag. Nu ser jag fram emot besöket i Värmland, säger Lotta Johnsson Fornarve i ett pressmeddelande.

Utöver seminariet på Karlstads universitet besöker Lotta Johnsson Fornarve även Sundsta-Älvkullegymnasiet, Nya Wermlands-Tidningen, Fritidsbanken samt Värmlands Museums usätllning ”Fira demokratin”.

Detta är en nyhetsartikel. Läs mer om hur Karlstads studenttidnings journalistiska arbete här.

Toppnyheter