×

Campus

Bland föreningsmässor och sittningar – möt fler studentföreningar

Höstterminen är i full fart och många studenter sitter nedgrävda i tentaplugg. Introduktionen och sommaren är ett minne blott men föreningarna slutar inte att vara verksamma för det. Föreningsmässor, sittningar och traditionsenliga event livar upp studentlivet i det mörka höstvädret. I detta nummer av Karlstads studenttidning får du möta KNAS, JFK, KARLEKON, IDIOT och CURA som låter oss veta vad de har för sig.
KNAS

KHAKI
Naturvetenskapliga utbildningar

Michael Andersson, ordförande, berättar:

KNAS är föreningen för de som läser någon av de naturvetenskapliga utbildningarna på KAU. Utöver fysik-, matematik-, och biologiprogrammen har vi även hand om ämneslärare inom naturkunskap samt basåret.

I vår förening satsar vi på att göra mycket av det lilla och föredrar våra khakifärgade overaller framför klänning och kostym. KNAS är visserligen en av de mindre föreningarna, men vår sammansvetsning inom föreningen och våra samarbeten med andra föreningar gör mer än att väga upp för detta.

Foto:
Juridiska föreningen, JFK

Varselbyxor
Juridik

Erica Dahlin, ordförande, berättar:

JFK är föreningen för de som studerar juridik vid Karlstads universitet. Efter examen går våra studenter ut och jobbar som domare, åklagare, advokater, eller som jurister på försäkringsbolag, banker och myndigheter. För att förbereda föreningens medlemmar på detta anordnar Juridiska föreningen studiebesök på olika myndigheter och företag samt bjuder in gästföreläsare som håller seminarium inom intressanta juridiska ämnen. Under hösten 2017 har vi till exempel haft Konsumentverket och advokatbyrån Mannheimer Swartling på besök.

Föreningen tror att vägen till ett framgångsrikt studieresultat är att blanda långa nätter med lagboken i sängen och sena kvällar på Koriander. Skämt åsido vet vi att våra medlemmar brinner för juridik och därför finns Juridiska rådet (JR) som är ett studentombud dit alla studenter på universitetet kan vända sig för kostnadsfri rådgivning. Tveka inte att ta kontakt med dem om du behöver hjälp med juridiska problem, de är kunniga inom allt från konsumenträtt till samborelaterade frågor.

Under introduktionen klär sig faddrar och nollor inte olikt byggarbetare och vägarbetare, reflexbyxor för faddrar och reflexvästar för nollor. För att matcha denna ursnygga outfit har vi ett antal märken till försäljning för såväl medlemmar som andra föreningar. Hugg tag i oss på föreningsmässorna om du vill pryda din ovve med ett sådant eller om du vill diskutera det senaste inom ändringar av Handelsbalken (1736:01232). 112, JFK!

Foto:
I.D.I.O.T.

Vita
Innovationsteknik och design

Jonathan Fenelius, ordförande, berättar:

IDIOT är en liten studentförening, men aktiv. Vi strävar efter att vara en annorlunda och nytänkande förening som är öppen för alla. Vi som är medlemmar i IDIOT läser högskoleingenjörsprogrammet i innovationsteknik och design. Eftersom vi endast kommer från ett program så lär vi känna varandra över årskullarna väldigt bra. Utöver nollningen så anordnar vi årligen en beerpongturnering innan jul och en cykelsittning under våren. Vi är även med och anordnar IN-dagen, en arbetsmarknadsmässa som riktar sig mot ingenjörer. IDIOT är en förening för oss som är kreativa, engagerade och tycker om att utvecklas.

P.S. Vi är väldigt snygga och roliga.

Foto:
KARLEKON

Rosa
Ekonomiprogrammen

Mikaela Lind, ordförande, berättar:

KarlEkon – Karlstads Ekonomstuderandes Förening – är en av de största utbildningsföreningarna vid Karlstads universitet. Vår främsta målgrupp, som utbildningsförening, är studenterna som läser civilekonomiprogrammet och programmet för internationella affärer och det är här vi även hittar majoriteten av våra drygt 1 500 medlemmar.

Sedan starten, 22 september 1980, har KarlEkon varit i ständig utveckling. Detta beror till största del på alla våra engagerade medlemmar som gjort det möjligt att bedriva samt utveckla den verksamhet som vi bedriver. KarlEkon är en traditionsenlig förening och har många traditioner som ligger oss varmt om hjärtat. Ärtor och punsch, den rosa overallen, ”nollephesten” och den familjära inställningen till föreningen är sådana traditioner. KarlEkon är ekonomernas familj här i Karlstad under din studietid. KarlEkon fungerar som en plattform för oss ekonomistudenter med syftet att göra vår tid vid Karlstads universitet till den bästa möjliga och träffa människor som vi sedan har med oss resten av livet.

Foto:
CURA

Vita overaller med blå ränder
Sjuksköterskeprogrammet och idrottsvetenskapligt program

Jonna Karlsson, ordförande, berättar:

CURA  studentförening är föreningen för sjuksköterske- och idrottsvetarstudenter. Ordet ”CURA” står för Caring, Understanding, Respect och Affection och vi lägger stor vikt vid att leva upp till dessa ord. Vi är en mellanstor förening som i år fyller inte mindre än 20 år. I CURA arbetar vi med att våra medlemmar ska trivas med sina studier, men även med studentlivet.

Under terminernas gång anordnar CURA flera evenemang och många av dem tillsammans med BAMSE, vilka vi också har introduktionsveckor tillsammans med. Vi har riktigt roligt tillsammans! Vi jobbar även med att samarbeta med andra föreningar och skapa nya kontakter. Vi är en väldigt flexibel förening och tar stor hänsyn till varandra. Att samspela styrelsearbete, studentaktiviteter, VFU, skola och privatliv är inte alltid helt enkelt, men genom att ha förståelse för varandra så fungerar det bra. En Cura-it är alltid en Cura-it.

Foto:

Toppnyheter