×

Campus

En annorlunda terminsstart för Karlstads Universitet

Smygstart 2019, huvudentré, trappa
Foto: Denny Jansson

I år blir terminsstarten för Karlstads Universitet annorlunda på grund av covid-19 situationen. För att alla ska få den nödvändiga informationen, har Karlstads Universitet ställt om för en mer digital terminsstart.

Karlstads Universitet satsar på en mer digital terminsstart nu till höst. På grund av den rådande covid-19 situationen har universitetet valt att begränsa det fysiska välkomnandet och istället planerat en terminsstart enligt Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Den 28 augusti har studenter möjligheten att delta i en rundtur på universitetet och campus. Personal från universitetet möter studenterna utanför huvudingången och inleder guidade turer från 9:00 till 15:30 där max fem studenter deltar i varje grupp.

Universitetet lanserar även ett nytt verktyg som heter ”Koll på Kau”. Verktyget kommer främst att användas av studenter som vill navigera mellan korta filmer och bilder för att se vilka typer av stöd och hjälpmedel som finns att ta del av. ”Koll på Kau” erbjuder studenterna information angående studenthälsan, välkomstcentret men även om vart de kan sitta och äta eller hitta på universitetet.

Slutligen kommer Karlstads Universitet erbjuda ett live-sänt program på YouTube. Programmet är tillgängligt 15:00-17:00 från 31 augusti till 4 september där studenter, studentkåren och personal från universitetet berättar mer om allt som rör studentlivet i Karlstad. Nya studenter har även möjlighet att ställa frågor under programmet.

Detta är en nyhetsartikel. Läs mer om hur Karlstads studenttidnings journalistiska arbete här.

Toppnyheter