×

Campus

Ett annorlunda år för JRPO

Foto: Olivia Hahne


JPRO startades 2019 och under dagarna 9-10 april arrangerades temadagar på Karlstad universitet med fokus på jämställdhet. Några av föreläsarna som fanns på plats var Lovette Jallow och Under Kevlaret. På grund av Covid-19 tvingades JPRO ställa in temadagarna 2020 och i år kommer eventet äga rum via zoom. Karlstad Studenttidning har varit i kontakt med Malin Akyol som är projektledare för JPRO i år. Akyol berättar om hur hon planerar inför årets event:

– Planering inför projektet har inte varit så svårt men på grund av covid-19 har vi behövt arbeta annorlunda. Som projektledare försöker jag jobba agilt, ett projekt sätt där man tar olika sprintar uppdaterar varandra i projektgruppen var tredje vecka. Vi i projektgruppen försöker ta det vecka för vecka och vi har uppsatta mål. Ibland blir allting inte klart och därför har vi en sprintplanering.

Malin Akyol, Projektledare. Foto: Marwa Ali

Under JPRO-dagarna 2019 hölls det i workshops om bland annat rasism och HBTQ+. Det fanns även utställare på plats men i år kommer temadagarna se annorlunda ut. JPRO-dagarna kommer preliminärt äga rum 13-14 april och det är tänkt att bjuda in föreläsare som ska föreläsa via zoom. Årets teman kommer att vara psykisk ohälsa och antirasism. Eventet kommer att utföras i enlighet med Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

– Vi har tänkt att använda Zoom och kommer att bjuda in två föreläsare. Anledningen till varför vi använder Zoom är för att undvika smittspridning och folkmassor på universitet. Alla studenter kommer få en länk till föreläsningen och vi kommer se till att det finns tillräckligt med utrymme i det rummet som föreläsarna kommer att sitta i, säger Malin Akyol.

Detta är en nyhetsartikel. Läs mer om hur Karlstads studenttidnings journalistiska arbete här.

Toppnyheter