×

Campus

Ett enda nätverk på universitetet i sommar

Foto: Pixabay
Från och med den andra juli försvinner nätverket KAU-Student. I stället kommer all nätverksuppkoppling att ske genom nätverket eduroam.

Den 2 juli försvinner de olika nätverken vid Karlstads universitet som tidigare gått att använda som student och personal. I stället kommer all uppkoppling att ske genom nätverket eduroam, som funnits sedan tidigare.

– Vi stänger nätverken KAU-student och KAU-personal eftersom vi inte längre ser någon anledning att ha dem kvar. Det är enklare att använda ett enda nätverk och alla når precis samma saker via eduroam, berättar Tim Ericson Furufors, systemutvecklare på universitetets IT-avdelning.

Eduroam är ett internationellt samarbete som gör det enklare att använda trådlösa nätverk vid europeiska lärosäten, järnvägsstationer, flygplatser och andra publika platser.

Som student eller personal vid Karlstads universitet sker inloggning med samma inloggningsuppgifter som till Canvas och Ladok Student. Genom nätverket är det möjligt att ansluta till samma nätverk under besök vid andra lärosäten eller publika platser runt om i Europa där eduroam kan användas i stället för gästnätverk.

– För den som reser och besöker andra lärosäten eller länder där det finns eduroam blir det smidigt. Har du loggat in en gång tidigare räcker det att starta datorn för att få åtkomst till nätverket direkt, säger Tom Ericson.

Detta är en nyhetsartikel. Läs mer om hur Karlstads studenttidnings journalistiska arbete här.

Ämnen
Campus

Toppnyheter