×

Campus

Friad för campusskott anhållen för grovt rån på campus

Foto: Denny Jansson

Den unge mannen åtalades – och friades – för mordförsöket på Campusområdet förra sommaren.

Nu misstänks han för grovt rån på Campus under den gångna helgen.

Tidigt på söndagsmorgonen blev två personer rånade av åtminstone tre personer i en lägenhet på Campusområdet. Enligt polisen ska både kniv och någon typ av vapen ha använts vid söndagens rån, där en person fick föras till sjukhus.

Polisen är mycket förtegen efter att under tisdagen ha sökt igenom området med hund, men bekräftar för Nya Wermlands-Tidningen att en man sitter anhållen och att flera personer är anhållna i sin frånvaro.

Den unga man som sitter anhållen misstänkt för söndagens grova rån på campus greps under måndagen och är sedan tidigare väl känd av polisen.

Han stod förra året åtalad för att ha varit inblandad en i de uppmärksammade skjutningarna i Karlstad, varav en på Campusområdet, något som Karlstads studenttidning har berättat om tidigare. Bakgrunden till bråket ska enligt polisen ha varit ett eskalerande bråk om droghandeln i Karlstad.

Mannen greps 31 juli och satt häktad till och med 31 oktober förra året. Efter förhandlingar i tingsrätten släpptes mannen fri. Åklagarna överklagade domen till hovrätten som kom att gå på tingsrättens linje och friade mannen för mordförsöket.

Enligt Nya Wermlands-Tidningen har mannen begärt att Justitiekanslern ska bevilja honom 90 000 kronor i ersättning för den tid som han satt häktad.

Samtidigt som Justitiekanslern utreder ärendet har den unga mannen åtalats för ringa narkotikabrott sedan han gripits med hasch. Och nu står mannen misstänkt för ännu ett grovt brott.

Mannen nekar till brott.

Detta är en nyhetsartikel. Läs mer om hur Karlstads studenttidnings journalistiska arbete här.

Toppnyheter