×

Kårvalet 2020

Här är listorna i Kårvalet 2020

Foto: Arkivfoto
Fyra listor är med och ställer upp i årets kårval som startade på måndagsmorgonen.

På måndagsmorgonen startade årets kårval, där Karlstad Studentkårs medlemmar har möjlighet att rösta på de listor och kandidater som ska få ta plats i studentkårens fullmäktige, studentkårens högst beslutande organ. I likhet med tidigare års kårval sker röstningen i årets kårval digitalt via karvalet.se.

Kristdemokratiska Studentförbundets lista i årets kårval har tre kandidater, och driver ökat stöd åt studenthälsan, utökat antal sommarkurser och ökat samarbete mellan Karlstad och Ingesund som sina valfrågor i årets kårval.

Moderata Studenters lista i årets kårval har nio kandidater, och driver frågan att studentkåren ska vara stöttande och inte styrande, mer digital kurslitteratur och närmare koppling mellan examensarbeten och arbetsmarknaden som sina valfrågor i årets kårval.

Utbildningslistans lista i årets kårval har sex kandidater, och driver bättre trådlöst nätverk, fler studieplatser på universitetet, fler parkeringsplatser och lägre parkeringstaxa, lika tillgång till lärarledd undervisningstid, tydligare litteraturlistor och bättre samarbete med studenthälsan som sina valfrågor i årets kårval.

Utfyllningslistans lista i årets kårval har två kandidater, och driver bättre matutbud på universitetet, bättre rabatter på ishockeybiljetter och bättre handelsplatser för tygmärken och fler memes som sina valfrågor i årets kårval.

På Karlstad Studentkårs hemsida finns mer information om årets kårval, och i Facebook-evenemanget har tre av årets deltagande kårvalslistor publicerat kampanjfilmer.

Uppdatering 15:30. Artikeln har tillfogats en rättelse.

Detta är en nyhetsartikel. Läs mer om hur Karlstads studenttidnings journalistiska arbete här.

Ämnen
Campus

Toppnyheter