×

Campus

Högt söktryck till Socionomprogrammet

Det är något färre som har sökt sig till Karlstads universitet inför vårterminen 2018. Foto: Karlstads universitet
Det finns ett stort intresse för Socionomprogrammet vid Karlstads universitet. När ansökningarna till vårens antagning stängde i mitten av oktober har socionomprogrammet 1 741 sökande varav 274 sökande vilket är en ökning motsvarande 2,2 procent jämfört med antagningen inför vårterminen 2017.

För någon vecka sedan stängde ansökningen till vårens kurser och program. Även om söktrycket till Karlstads universitet totalt sett minskar finns det flera program som ser en positiv trend, däribland Socionomprogrammet, Sjuksköterskeprogrammet och Internationella affärer där antalet sökande är högre än motsvarande siffror för ett år sedan.

– Vi är givetvis glada och stolta över att det finns ett så stort intresse för att utbilda sig till socionom vid Karlstads universitet, säger Hans Ovall som är programledare för socionomprogrammet.

Och det är inte bara socionomprogrammet som ser en positiv trend bland antalet ansökningar. Även kandidatprogrammet i internationella affärer ser en likartad positiv trend med totalt 300 ansökningar med 88 förstahandssökanden. Även sjuksköterskeprogrammet är populärt till vilket 237 personer gjort till sitt förstahandsval inför vårterminen.

Totalt har 3720 personer sökt sig till kurser och program vid Karlstads universitet som går under vårterminen. Siffran är något lägre än motsvarande för vårterminen 2017 då 4194 personer sökte till utbildningar vid Karlstads universitet. En förklaring är enligt universitetet att magisterprogrammet i projektledning, som getts tidigare, inte kommer att ges under våren 2018.

– Det är fortsatt stabilt söktryck i jämförelse med våren 2017. Flera utbildningar har bibehållit sitt höga söktryck, säger Johan Sterte, rektor vid Karlstads universitet.

Detta är en nyhetsartikel. Läs mer om hur Karlstads studenttidnings journalistiska arbete här.

Toppnyheter