×

Campus

Infodagarna ska locka nya studenter till Karlstads universitet

Foto: Karlstads universitet
Den 8 och 9 mars hålls Informationsdagarna på Karlstads universitet. Där kan besökaren ta del av Karlstads universitets hela utbildningsutbud men även träffa högskolor, universitet och andra utbildningsanordnare från hela Sverige.

Informationsdagarna riktar sig främst till gymnasieelever och andra som är intresserade av högre studier. Syftet med mässan är att locka nya studenter till Karlstads universitet, och besökarna kommer dels kunna träffa studentambassadörer, dels också få reda på mer om de olika utbildningarna.

– Informationsdagarna bidrar även till att avdramatisera högskolestudier. Vi vill nå ut med att det inte är så farligt och svårt som många tror, menar Malin Åhs, en av de ansvariga för Informationsdagarna.

Under dagarna hålls även seminarium om studentliv, utlandsstudier och andra utbildningsrelaterade ämnen. Att gå på mässan är gratis och ett bra sätt att få en större inblick i vilka möjligheter som finns, menar Malin.

– På Karlstads universitets hemsida finns all information om vilka som ställer ut, aktiviteter och vilka tider som gäller, hänvisar Malin.

Artikeln publicerades i Karlstads studenttidning nr .

Detta är en nyhetsartikel. Läs mer om hur Karlstads studenttidnings journalistiska arbete här.

Toppnyheter