×

Campus

”Jag kunde inte tacka nej till Harvard”

Foto: Privat
Hallå där Karl Opdal som precis avslutat sina sommarstudier vid anrika Harvard University i Cambridge, USA.

Hur var det att plugga vid Harvard University?
— Att få läsa vid Harvard har varit en riktig upplevelse. Att få gå i samma korridorer som många tunga profiler själva gått i gav mig stor motivation. En upplevelse jag helt klart tar med mig.

Vad läste du och hur hamnade du vid Harvard?
— Jag fick tag i ett reklamblad från en arrangör av kortare sommarutbildningar på Ivy League-universitet i USA och Storbritannien. Jag blev intresserad och när Harvard erbjöds som val kunde jag inte tacka nej. Det blev ett par sommarkurser om internationella relationer och internationell politik.

Skiljer det sig att studera vid Harvard jämfört med din ordinarie utbildning på KAU?
— I och med att det var en intensiv sommarkurs jag läste och inte en utbildning i traditionell mening var det framförallt tempot som skilde sig åt. Innehållsmässigt var det några delar som liknar det jag annars studerar i Karlstad, som stoffet om internationella relationer.

Vilka tips vill du ge andra studenter som funderar på att läsa en del av sin utbildning utomlands?
— Gör mycket research innan angående det du vill läsa, så att dina förväntningar matchar utfallet väl på plats. Annars tycker jag man ska passa på! I morgon vet ingen hur möjligheterna ser ut för att läsa utomlands och med ett skiftande omvärldsläge så tycker jag att man ska tillfället i akt och åka iväg.

Detta är en nyhetsartikel. Läs mer om hur Karlstads studenttidnings journalistiska arbete här.

Toppnyheter