Bostadsrapporten: från gult till grönt - Karlstads studenttidning
×

Campus

Bostadsrapporten: från gult till grönt

Sebastian Hasselstöm, ordförande för Karlstad studentkår
Foto: Johan Eriksson

Den årliga bostadsrapporten av Sveriges förenade studentkårer (SFS) visar att Karlstad går från en gulmarkerad till en grönmarkerad studentstad. En grönmarkerad studentstad innebär att studenter har enklare att hitta bostäder till studiestarten.


Efter Covid-19 ökade antalet antagna till Karlstads universitet. Till hösten ser vi en ökning på 16,4 procent antagna till högskoleutbildningar på universitetet och bostadssituationen i staten har blivit bättre.

– Det beror främst på att Karlstad är en stad som satsat hårt på att bygga nya studentbostäder, säger Sebastian Hasselström, ordförande för Karlstad Studentkår

Under de två senaste åren har många nya studentbostäder börjat byggas och en del står redan klara inför inflyttning. Bostadsfrågan är inte längre prioriterad för studentkåren eftersom bostadssituationen är så god. Då efterfrågan på studentlägenheter är låg, kan vi se att en del rum i studentkorridorer står tomma och redo för inflyttning.

– Bostadsfrågan är betydelsefull för studenter och tillgången på bra bostäder en viktig faktor när man väljer studieort. Det är väldigt tråkigt att studenter ibland väljer att avbryta sina studier på grund av bostadsbrist. Att Karlstad är grön betyder såklart mycket för staden, studentlivet och studenterna, säger Sebastian Hasselström. 

Detta är en nyhetsartikel. Läs mer om hur Karlstads studenttidnings journalistiska arbete här.

Toppnyheter