×

Campus

Många möjligheter att engagera sig i studentföreningar

Det finns ett stort antal utbildningsföreningar på Karlstads universitet som är kopplade till olika program och kurser som du som student kan engagera dig i.

INFERNO
Färg på ovve: svart
Program: Information och PR
Systerförening till KRAMA, vilka tidigare varit en gemensam förening.

John Lavelle, ordförande, berättar:

Inferno är en liten förening, men tro inte att det är en nackde! Tvärtom ger det oss chansen att engagera hela föreningen i alla våra aktiviteter vi gör. Det innebär att alla lär känna varandra och umgås på ett helt annat sätt. Inför större event brukar vi slå ihop oss med vår systerförening Krama, som vi även anordnar introduktionen med.

Runt om på universitetet syns vårt arbete framförallt i Studenttidningen, där flera av våra medlemmar medverkar varje år. Det största arrangemanget som har med Inferno att göra är dock Kommunikatörsdagen som arrangeras en gång om året med fokus på kommunikation, PR och medier där flera olika typer av föreläsningar hålls under dagen. En dag man absolut inte får missa!

Foto:

KRAMA
Färg på ovve: turkos
Program: Medie– och kommunikationsvetenskap

Marcus Falck, ordförande, berättar:

KRAMA är studentföreningen för dig som studerar visuell kommunikation och design, digitala medier och analys samt fristående kurser inom medie– och kommunikationsvetenskap. Tillsammans med systerföreningen Inferno arrangerar vi också introduktionen och flera roliga event för våra medlemmar. KRAMA är en liten förening till storlek men det väger vi upp för i stark sammanhållning och engagerade medlemmar. Gemenskap är viktigt för KRAMA, vi verkar för våra medlemmars intressen och är måna om att du trivs i vår förening, har du en gång blivit medlem kommer du alltid vara det, en gång KRAMA, alltid KRAMA!

Foto:

BAMSE

BAMSE
Färg på ovve: aprikos/orange
Program: Byggingenjörer, elektroingenjörer, energi– och miljöingenjörer, maskiningenjörer, mekatronikingenjörer och musik– och ljudsättningsingenjörer.

Josefine Söderlund, PR–ansvarig, berättar:

BAMSE är en förening som riktar sig främst till högskoleingenjörer inom bygg–, maskin–, energi–, miljö– samt elektroteknik. Vi i BAMSE jobbar för att alla studenter ska känna sig inkluderade, klara av sina studier, knyta kontakter med företag och för att ha en riktigt bra studietid. Detta är framförallt något som styrelsen i BAMSE arbetar med, i vilken alla har möjlighet att gå med i vid årsmötet. Varje år jobbar vi bland annat med IN–dagen, som är ett perfekt tillfälle att få kontakt med flera olika företag för extrajobb, sommarjobb och framtida anställningar. Självklart tycker vi att det är viktigt att studenterna har kul längs med sina studier, detta löser vi med flera olika evenemang som hålls under årets gång. Flera av evenemangen hålls tillsammans med studentföreningen CURA, vilken vi även arrangerar introduktionen tillsammans med. Vi ses!

Foto:

LÄSK
Färg på ovve: röd
Program: Alla lärarprogram

Elin Gold, aktiv inom LÄSK, berättar:

LÄSK är en av Karlstads största studentföreningar och har lärarstudenter som läser till alla typer av lärare, från förskolelärare till gymnasielärare. Vi är en öppen förening där alla är välkomna. Varje år arrangerar vi en hel del aktiviteter som passar alla möjliga sorters intressen. Till exempel arrangeras idrottspass, filmkvällar, picknickar och senare i höst ska vi även ha quizkvällar på studentpuben Bunkern för våra medlemmar. En gång om året arrangerar vi även Lärardagen som är dag där vi lärarstudenter ges möjlighet att gå på föreläsningar och mässa för att inspireras för våra framtida yrkesliv. Det är lätt att känna igen LÄSK på våra röda overaller.

Foto:

Alla program har sin egen förening med tillhörande färg, märke, motto och sång. Men vilken är egentligen vilken? I varje nummer av Karlstads studenttidning möter du i år de olika studentföreningar.

Toppnyheter