×

Campus

Möt Knas, Kulting, Ligist, Linda, Mexika och Pelikan

Vårterminen är i full gång och vi går mot ljusare tider. Om drygt en månad ställer vi fram klockan en timme och vi kan äntligen börja räkna ner dagarna till sommarlovet och byta ut tentaångest mot ångest av att hitta sommarjobb. Men än är vi inte där. Än är universitet i rullning och  inte minst föreningarna som är i full rulle med sittningar, styrelsebyten och mycket annat kul. I detta nummer av Karlstads studenttidning möter du LiGISt, Knas, Linda, Pelikan och Kulting.
KNAS

KHAKI
Naturvetenskapliga utbildningar

Michael Andersson, ordförande, berättar:

KNAS är föreningen för oss som läser de naturvetenskapliga utbildningarna på Karlstads universitet. Utöver fysik-, matematik-, och biologiprogrammen har vi även hand om ämneslärare inom natur samt basåret. I vår förening satsar vi på att göra mycket av det lilla och föredrar våra khakifärgade ovvar framför klänning och kostym. KNAS är visserligen en av de mindre föreningarna, men vår sammansvetsning inom föreningen och våra samarbeten med andra föreningar gör mer än att väga upp för detta.

Foto:
LINDA

Bordeaux
Programmen för dataingenjör, IT-design, webb och multimedia samt datateknik

Jeanette Öhrström, ordförande, berättar:

Linda grundades år 1984 och är en linjeförening för datavetare och informatikstudenter. Vi är en förening som är i en förändringsfas där vi arbetar med att förnya oss och ser fram emot modernare tider. Inom föreningen har vi olika aktiviteter som bland annat räknestugor för elever som behöver hjälp med programmering där studenter frivilligt ställer upp och hjälper till. Ett populärt ställe att hålla till på är Bunkern som sen längesedan är LINDAs andra hem. Där finns det många studenter som går och äter mat och tar något att dricka för att umgås och ta en paus från studierna på universitetet. Under vår introduktion är det en viktig samlingsplats för avkoppling för både nya och gamla studenter. Det finns dessutom inom LINDA en möjlighet för studenter att komma i kontakt med företag genom SNITS (Samverkan Näringsliv och IT-studenter) som anordnar olika luncher, middagar och event.

Foto:
Pelikan

Lila byxor
Personal & Arbetsliv

Ellinor Gustafsson, ordförande, berättar:

PELIKAN är studentföreningen för personalvetarna på Karlstads universitet. Det är alltså vi som är bäst på människor, organisationer och även vi som sitter på makten att bestämma om du får jobbet eller inte… PELIKAN är en av universitetets större föreningar och arbetar aktivt för att våra medlemmar ska få en så rolig studietid som möjligt. Detta gör vi genom en rolig introduktion, olika sittningar, sportaktiviteter och andra händelser. På introduktionen har vi bland annat den årliga resan med övernattning i Ransäter.

En gång om året anordnar studenter från Pelikan Personalvetardagen. Denna dag gästas alltid av intressanta föreläsare inom HR-yrket, som inspirerar studenterna. I år infaller dagen den 16:e mars. Pelikan är även medlem i Sveriges personalvetarstuderandes riksförbund (P-riks). Som medlem, skickar vi alltid representanter från vår styrelse till P-riks spännande utbildningstillfällen, samt det årliga årsmötet.

Foto:
Kulting

Orange
Kulturvetarstudenter och alla humanioraämen

Marta Lidén, ordförande, berättar:

Kulting är en liten förening med fin sammanhållning och vi sticker ut med våra fina overaller i stark orange. Vi är en härlig blandning av studenter inom många olika humanistiska ämnen som dans, bild, film, genus med mera. Vi anordnar roliga sittningar, musikquiz och filmkvällar och liknande för våra medlemmar. Hos oss är alla välkomna.

Foto:
LiGISt

Grå hängeslbyxor
Lantmäteriprogrammet med inriktning mät och kartteknik samt Högskoleingejörsprogrammet med inriktning Geografisk IT och Lantmäteriteknik

Morgan Bäckström, ordförande, berättar:

LiGISt är en mindre studentförening för studenter som läser Lantmäteriprogrammet eller GIS-ingenjör, kartkunskap enkelt sagt. De flesta studenter har sett oss i grå byxor under introduktionen, eller då vi genomför fältarbeten med våra mätinstrument som står på de gula stativen vi ställer upp lite varstans runt universitetet. Föreningen har fått en nytändning och har många stora planer för framtiden med utvecklat studiestöd och ett utvecklat samarbete med näringslivet. Vi ordnar traditionsenliga sittningar och andra trevliga tillställningar som spelkvällar gärna i sällskap av Ture, KNAS och andra mindre föreningar. Snart har vi årsmöte och kommer välja ny styrelse och utnämna höstens Generaler. Behöver ni ha hjälp att hitta rätt, är vi helt rätt personer att hjälpa er. LiGISt, javisst!

Foto:

Toppnyheter