×

Campus

Nu avgörs SM i pappersflyg

Foto: Red Bull/Pressbild
På måndagen arrangeras en av deltävlingarna i SM i pappersflyg när Red Bull Paper Wings går av stapeln i universitetets idrottshall.

Tävlingen, som är uppdelad i fem deltävlingar vilka arrangeras i Luleå, Umeå, Stockholm, Lund och Karlstad, består av tre olika grenar, varav två genomförs i universitets idrottshall under eftermiddagen.

– Det är en tävling för studenter där man tävlar om att kasta pappersflygplanet längst, hålla planet i luften så länge som möjligt samt en aerobatics, en gren som genomförs online där man ska göra så mycket konster som möjligt med sitt pappersflygplan, berättar Mikael Bergström, som läser till civilingenjör och är med och arrangerar deltävlingen i Karlstad, i ett pressmeddelande.

Tävlingen är öppen för alla studenter där alla som deltar viker sitt pappersflygplan av samma typ av papper, ett specialpapper anpassat för att vika pappersflygplan.

– På plats finns även representanter från Red Bull, som anordnar tävlingen, för att se till att tävlingen genomförs på rätt sätt, så att det inte mäts på olika sätt, fortsätter Mikael Bergström.

Den som kastar längst eller håller sitt flygplan i luften längst tid får delta i tävlingens världsfinal, som arrangeras på Salzburgs flygplats i mitten av maj.

Detta är en nyhetsartikel. Läs mer om hur Karlstads studenttidnings journalistiska arbete här.

Toppnyheter