×

Campus

Nya parkeringszoner ger andra avgifter

Foto: Denny Jansson
I början av veckan trädde de nya parkeringszonerna i kraft på universitetsområdet. Med nya och förändrade zoner samt förändrade parkeringsavgifter är tanken att öka rörligheten.

Under sommaren har Akademiska hus låtit genomföra en översyn av parkeringsområdena på universitetsområdet med syfte att öka tillgängligheten på platser och skapa större rörlighet.

Bakom universitetsbiblioteket har en ny parkeringszon för de som besöker universitetet en kortare tid införts, där zonen omfattar platserna närmast universitetsbiblioteket samt platserna på infartsgatan Bäck street. På dessa platser blir avgiften en annan än för de platser som ligger längre från universitetsbiblioteket.

Samtidigt som de nya parkeringszonerna infördes i måndags infördes även en avgift för elbilar, som hittills har kunnat parkera gratis på universitetet. Anledningen är Skatteverkets regler om förmånsbeskattning där laddning av elbil ses som en skattepliktig förmån.

– Lösningen blir att höja priset till en nivå som accepteras av Skatteverket utan förmånsbeskattning och samtidigt harmonisera prisbilden mot övrig elbilsladdning i Karlstad. Vi vill också öka rotationen på de laddningsplatser som finns idag så att de faktiskt kan nyttjas för just laddning snarare än parkeringsplats, säger Olle Lilliestierna, campuschef.

Samtidigt har tio nya parkeringsplatser tillförts till parkeringszonen bakom hus 21.

Detta är en nyhetsartikel. Läs mer om hur Karlstads studenttidnings journalistiska arbete här.

Toppnyheter