×

Campus

Söker efter Karlstads bästa programmerare

Foto: Unsplash

Är du Karlstads bästa programmerare? Nu har anmälningstiden för årets Karlstadsmästerskap i programmering öppnat.

I tävlingen, som äger rum den 5 oktober, har du fem timmar på dig att lösa ett dussin olika programmeringsuppgifter.

Det är ämnet datavetenskap vid Karlstads universitet som för sjunde året i rad lördagen den 5 oktober arrangerar Karlstadsmästerskap i programmering, vilket är en deltävling i de nordiska mästerskapen i programmering NCPC.

– Det är en riktigt rolig och utmanande dag. Det finns uppgifter som alla klarar av och så finns det en del som är supersvåra. Dessutom är tävlingen ett bra sätt för företag att komma i kontakt med duktiga studenter och studenterna ges tillfälle att knyta kontakter med företagen, säger Jonathan Vestin, adjunkt i datavetenskap.

I tävlingen deltar olika lag bestående av upp till tre personer för att lösa åtta till tolv programmeringsproblem under fem timmar. Uppgifterna ska lösas utan extern hjälp och med något av programmeringsspråken Java, C++, C# eller Python.

Vinnaren av deltävlingen i Karlstad vinner, förutom äran, ett presentkort på Bergvik köpcentrum. Studentlag har även möjlighet att gå vidare till regions- och världsfinalerna i ICPC om lagen når samma resultat som lag på övriga lärosäten som deltar i tävlingen.

Detta är en nyhetsartikel. Läs mer om hur Karlstads studenttidnings journalistiska arbete här.

Toppnyheter