×

Campus

Söker idéer för göra Karlstad mer HBTQ-vänligt

Prideflagga
Foto: Pixabay

För två år sedan tillfrågades Karlstadsborna hur kommunen kunde bli mer HBTQ-vänlig.

Nu vill kommunen bli ännu bättre och söker därför tips av Karlstadsborna.

Mångfaldsforum, som består av politiker från såväl minoriteten som oppositionen, kommer därför att sätta upp förslagslådor runt om i Karlstads kommun där det är möjligt att lämna förslag, bland annat på Karlstads universitet.

Karlstad rankades som nummer elva när RFSL rankade landets kommuner efter hur HBTQ-vänliga de är – något som man nu hoppas ändra på.

– Vi har som ambition att bli Sveriges mest HBTQ-vänliga kommun. Vi vill därför återigen ta hjälp av Karlstadsborna med förslag på hur vi kan bli ännu bättre, säger Niklas Wikström (L), kommunalråd och ordförande i Mångfaldsforum, i ett pressmeddelande.

Förslagslådorna sitter uppe på bland annat Karlstads universitet till och med den 9 september. Förslag kan även lämnas via kommunens hemsida samt i kommunens monter under årets prideparad i Karlstad, 31 augusti.

Likt tidigare år kommer Prideflaggan att hängas upp framför universitetsbiblioteket under prideveckan, vilken avslutas med Prideparaden lördagen den 31 augusti där Karlstads universitet deltar.

Detta är en nyhetsartikel. Läs mer om hur Karlstads studenttidnings journalistiska arbete här.

Toppnyheter