×

Campus

Student prisas för bästa examensarbetet

Sofia Helgen, tidigare student vid grundskollärarprogrammet tilldelas pris för årets bästa matematikdidaktiska examensarbete.

Det är för examensarbetet ”Programmera sig till matematik?” som Sofia Helgen tilldelas priset för årets bästa matematikdidaktiska examensarbete.

– Jag är jättejätteglad! Jag visste inte ens att jag var nominerad så jag blev väldigt överraskad när jag fick mejlet med att jag vunnit, säger hon till Karlstads universitet.

Att det blev programmering som blev ämnet för examensarbetet efter studierna på grundlärarprogrammet har bakgrund i att hon själv ville lära sig mer om kombinationen av matematik och programmering.

– Programmering är nytt i grundskolans läroplan och jag kände att jag inte kunde så mycket om det. Jag hade svårt att se kopplingen mellan matte och programmering. När jag skulle skriva mitt examensarbete såg jag en chans till att lära mig mer. Att fördjupa mina kunskaper och kompetensutveckla mig själv.

Juryns motivering:

”Examensarbetet har hög aktualitet och ger lärare både bakgrund och verktyg att värdera appar som kan användas i programmeringsundervisning med koppling till matematik. Arbetet är välskrivet och intressant, med väl underbyggd teori och trovärdig analys.”

Priset delas ut i Göran Emanuelssons namn av Nationellt centrum för matematikutbildning, NCM, vid Göteborgs universitet. Syftet med priset är att stimulera till fler och bättre examensarbeten med inriktning mot lärande och undervisning i matematikämnet. Stipendiet kan sökas av studenter lärarutbildningarna vid landets samtliga lärosäten och delas ut under den årliga konferensen för lärarutbildare i matematik, LUMA.

Detta är en nyhetsartikel. Läs mer om hur Karlstads studenttidnings journalistiska arbete här.

Toppnyheter