×

Campus

Studenter tävlar om 250 000 kronor i kreativ tävling

Foto: Pressbild, Karlstads universitet

På fredag tävlar Karlstadsstudenterna Emma Söderlind och Andreas Backlund i kreativitetstävlingen Cre8.

Förstapriset är ett stipendium på hela 250 000 kronor.

Fredagens kreativitetstävling är en del av Cre8-projektet där Karlstads universitet och en rad andra lärosäten i landet samarbetar med bland annat den svenska stålindustrin. I fredagens upplaga av tävlar åtta lag med studenter från hela landet där uppdraget är att bidra till utvecklingen av stålindustrin.

Från Karlstad deltar Emma Söderlind och Andreas Backlund, båda studenter på Handelshögskolan, i ett lag med studenter från Uppsala universitet och Mittuniversitetet. Det lag som tar hem förstaplatsen i fredagens tävling vinner ett stipendium på 250 000 kronor.

– Vi som ingår i laget studerar till biomedicinsk analytiker, jurist, civilekonom, industridesigner och själv läser jag internationella affärer, så jag tror att blandningen ger oss stora möjligheter i tävlingen, säger Andreas Backlund i ett pressmeddelande.

– Jag är jättetaggad! Jag vill ju tro att våra chanser är goda, men det är ju åtta starka lag inklusive vårt. På förhand vet jag inte så mycket om modernt stål, men det är ju kul eftersom det efterfrågats lag med deltagare som läser olika utbildningar, säger Emma Söderlind, som läser femte terminen på juristprogrammet, i ett pressmeddelande.

Under tävlingsdagen, som äger rum på Jernkontoret i Stockholm, ska planerar de deltagande studentlagen olika lösningar på utmaningar som medverkande företag eller organisationer har. Senare presenteras studenternas lösningar för en jury som utser en vinnare bland lagen.

Detta är en nyhetsartikel. Läs mer om hur Karlstads studenttidnings journalistiska arbete här.

Toppnyheter