×

Campus

”Vad tycker du om nya Ladok?”

I början av mars gick Karlstads universitet över till nya Ladok. Hur har det fungerat för studenter? Vi har frågat studenter vad de tycker om nya Ladok.
Samar Jabbar, rättsvetenskapliga programmet

– Det är ett svårare system som tagit ett litet tag att komma in i. Informationen kring hur det fungerar har varit lite otydlig och jag har upplevt att många varit förvirrade efter bytet.

Foto: Denny Jansson
Magnus Persson, civilingenjör datateknik

– Nya Ladok är väldigt förvirrande, det är svårt att hitta vart man ska klicka för att till exempel anmäla sig till en tenta. Tidigare var det lättöverskådligt, nu måste man gå in i kursen och leta upp tentamensanmälan.

Foto: Denny Jansson
Karl Hansson, civilingenjör datateknik

– Det är lite splittrat, nu är det många menyer och det kräver flera klick för att komma dit man ska. Jag hade gärna sett att tentamensanmälan var direkt på startsidan. Dock ett plus att man nu kan se rent konkret vilka kurser man har kvar efter sig och hur pågående kurser ser ut. Allt har blivit tydligare.

Foto: Denny Jansson
Elsa Falkman, ämneslärarprogrammet

– Det har varit en del problem, både sena resultat och osynliga resultat trots att det kommit mejl om att det ska finnas resultat. Nya Ladok är inte jättesvårt, men alla nya saker kräver sin tid att lära sig.

Foto: Denny Jansson

Toppnyheter