×

Kultur

Förening läggs på is

Litterära sällskapet läggs på is efter att man inte lyckats hitta en ny sekreterare till föreningens verksamhet. "Det är förstås jättetråkigt" säger föreningens ordförande, Jennifer Lindqvist.

Som Karlstads studenttidning berättade för några veckor sedan har föreningen Litterära sällskapet hotats av nedläggning sedan föreningen inte lyckats fylla platserna i föreningens styrelse.

– Vår tidigare sekreterare var tvungen att avgå från sin post på grund av flytt till annan ort och vi lyckades inte hitta någon som kunde fylla posten. Vi anordnade ett extrainsatt årsmöte där det faktiskt dök upp några nya ansikten, men ingen som kunde tänka sig att kandidera till posten, säger Jennifer Lindqvist, ordförande för Litterära sällskapet.

Nu läggs föreningen på is under resterande del av höstterminen för att under våren göra ett nytt försök att hitta styrelseledamöter.

– Då har vi tänkt göra ett nytt försök att hitta en sekreterare, och försöka få igång Litterära sällskapet igen.

Förhoppningen, säger Jennifer Lindqvist, är att tidigare medlemmar har föreningen i åtanke och sprider ordet om föreningen.

– Vi vill kunna fortsätta vara en mötesplats för studenter som vill diskutera litteratur eller dela med sig av sina egenskrivna texter, säger hon.

Detta är en nyhetsartikel. Läs mer om hur Karlstads studenttidnings journalistiska arbete här.

Toppnyheter