×

Kultur

Upplev latinamerikansk dans på KAU – arrangören:”Ingen press, bara roligt”

Foto: Emil Franzén

På Karlstads universitet ses intresseföreningen Azúcar varje tisdag för att utöva de latinamerikanska danserna salsa och bachata. 

Det är ett perfekt tillfälle att pröva på något nytt, lära känna människor samt att öva på sina “dansmoves”, menar Erik Diaz Milla som är ansvarig för Azúcar.

– Det bästa är att många olika människor kommer och närvarar. Våra danstillfällen är öppna för alla, inte bara studenter vid universitetet. Alla är välkomna, säger han.

Danslektionerna som föreningen erbjuder brukar bestå av solo- och pardans. Den ena veckan är det salsa som står på schemat, och veckan därpå är det bachata som gäller.

På plats finns alltid ansvarige Erik Diaz Milla som även är instruktör under danslektionerna. Han är uppvuxen i Stockholm, men har rötter i Peru där hans föräldrar kommer från. 

Erik Diaz Milla har alltid älskat den latinamerikanska kulturen.

Latinamerikansk musik med dess tillhörande dansstilar är något som Erik Diaz Milla därför alltid har befunnit sig i närheten av under sin uppväxt, men också alltid haft ett stort intresse för.

– Den här föreningen fokuserar på latinamerikansk dans. Syftet med föreningen är att skapa ett community för personer att utforska och lära känna danserna. Man behöver inte känna att det finns någon prestation i att komma hit och dansa, vi finns här för att ha roligt, säger han.

“Kom som du är”

Erik Diaz Milla anser att det är viktigt att våga testa något nytt i vardagen.

– Det handlar inte bara om dansen. Jag vill uppmana alla till att utmana sig själv, göra något som man aldrig har gjort förut samt lära känna folk som man aldrig hade träffat annars.

Studenterna José, Felicia och Claudio, som deltog under tisdagens salsalektion, tycker att det bästa med Azúcar är umgänget och att få lära sig att dansa.

Många deltagare under tisdagens salsalektion.

– Det är jätteroligt att komma hit och dansa. Var inte rädd för att pröva på, alla är välkomna och det är bara att komma som man är. Det är ett bra sätt att utmana sig själv, säger de.

I slutet av lektionerna finns det även tid för socialdans. Socialdans är extra tid där man har tillfälle att öva på dansstegen man har lärt sig under lektionen samt hänga kvar i lokalen och umgås med deltagarna. 

– Det krävs inga förkunskaper för att komma och dansa med oss, och det är även helt gratis, säger Erik Diaz Milla.

Detta är en nyhetsartikel. Läs mer om hur Karlstads studenttidnings journalistiska arbete här.

Toppnyheter